nl_team.jpgDe Nederlandse talenten hebben het EK landenteams onder 19 jaar in het Duitse Germering goed afgesloten. Op de laatste toernooidag was de formatie van jeugdbondscoach Jason Morris met 3-0 te sterk voor Spanje. nl_team.jpgDe Nederlandse talenten hebben het EK landenteams onder 19 jaar in het Duitse Germering goed afgesloten. Op de laatste toernooidag was de formatie van jeugdbondscoach Jason Morris met 3-0 te sterk voor Spanje.

Door de overwinning op het Zuid-Europese land eindigde het als zevende geplaatste Nederland uiteindelijk als negende. Van de zes wedstrijden die de jonge ploeg tijdens het EK speelde, won het er vier. Alleen van Europees kampioen Duitsland en Schotland, uiteindelijk als vijfde geëindigd, werd verloren.

Hoewel de uitslag een eenvoudige zege doet vermoeden, moesten Michael Ernst en Rick Penders diep gaan om de winst binnen te slepen. Beide squashers hadden de volle vijf games nodig om zich te ontdoen van hun Spaanse tegenstanders. Ernst versloeg Fausto Gomez, terwijl Penders te sterk was voor Daniel Pascual. De eenvoudige zege van Milou van der Heijden op Sara Esperon was vervolgens alleen nog maar goed voor de statistieken.

De Europese teamtitel in de oudste juniorenklasse ging zoals gezegd naar het gastland. In de eindstrijd klopte de Duitse ploeg verrassend het ongenaakbaar geachte Engeland, dat in de personen Anthony Graham en Sarah-Jane Perry de twee individuele kampioenen in de gelederen had. Graham werd door coach David Campion echter uit de basisploeg gehouden en moest vanaf de tribune lijdzaam toezien hoe zijn ploeggenoten Chris Fuller en Alex Ingham ten onder gingen tegen respectievelijk Raphael Kandra en Rudi Rohrmuller. Wales legde beslag op de bronzen medaille.

Resultaten

NEDERLAND (7) bt. Spanje (13)                     3-0         
Michael Ernst bt.
Fausto Gomez                    10-12, 11-2, 11-8, 8-11, 12-10
Rick Penders bt.
Daniel Pascual                   12-10, 9-11, 6-11, 11-8, 11-5
Milou van der Heijden bt. Sara Esperon       11-5, 11-2, 11-3