rene_mijs_3.jpgSquasher Rene Mijs is er gisterenmiddag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de Garavan’s West of Ireland 2009. rene_mijs_3.jpgSquasher Rene Mijs is er gisterenmiddag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de Garavan’s West of Ireland 2009.

De 29-jarige Nederlander moest, na twee opeenvolgende overwinningen op hoger geplaatste spelers, uiteindelijk zijn meerdere erkennen in toernooifavoriet Simon Rosner. Mijs, via het kwalificatietoernooi doorgedrongen tot de hoofdronde, kon alleen in de derde game zijn eigen spel spelen tegen de boomlange Duitser die op de drempel staat van de top-50. Na 42 minuten was het pleit beslecht in het nadeel van de mondiale nummer 207: 4-11, 6-11, 11-9, 1-11.

De als eerste geplaatste Rosner won later op de dag ook van de Zuid-Afrikaan Clinton Leeuw (6), net als Mijs uitkomend voor Didacticum Victoria Rotterdam in de eredivisie, en bereikte daarmee de eindstrijd van het met zesduizend Amerikaanse dollars gedoteerde proftoernooi in het Ierse Galway. Daarin moet hij het opnemen tegen Gilly Lane, een in Nederland woonachtige Amerikaan. De als tweede ingeschaalde Lane klopte de lokale favoriet Arthur Gaskin (3) in vier games.

Ook Bart Ravelli deed mee aan het PSA toernooi in Ierland. De 21-jarige Hoofddorper ging in de laatste kwalificatieronde onderuit tegen de Engelsman Neil Hitchens: 6-11, 11-9, 5-11, 9-11.