rick_penders.jpgDe Nederlandse topjeugd doet deze week in Duitsland mee aan het EK voor junioren. In eigen bewoordingen delen ze hun belevenissen met de lezers van Squashweb. Vandaag is Rick Penders aan het woord. rick_penders.jpgDag 5 (woensdag 8 april 2009)
Verslag door Rick Penders

Het individuele event zit er weer op. Voor de een wat succesvoller als voor de ander. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat we allemaal een beetje toe waren aan een rustdag, en die stond dan gelukkig ook net op tijd voor de deur.

Na een ochtend lekker uitslapen en een goed ontbijt zijn we samen met Jason naar het centrum van München gegaan. Jason moest natuurlijk iets kopen voor zijn vriendin en zijn zoontje, dus we konden allemaal een beetje ons eigen plan trekken. Na een uurtje of twee gewinkeld te hebben gingen we, wat leuke spulletjes rijker, terug naar het hotel. Michael, die niet mee is geweest naar de stad door voedselvergiftiging, lag nog steeds in bed maar voelde zich gelukkig al een stuk beter.

s' Avonds zijn we nog een hapje gaan eten in het eettentje waar we ook de eerste avond ons diner hadden gekregen. Toen iedereen goed vol zat liepen we samen terug naar het hotel. We maakten nog een kleine pitstop bij de plaatselijke supermarkt voor een ijsje en gingen toen op "dringend advies" van Jason om half 11 slapen zodat we helemaal klaar zouden zijn voor onze allesbeslissende wedstrijd tegen Schotland.

groetjes Rick



anne_jongerden.jpgDag 4 (dinsdag 7 april 2009)
Verslag door Anne Jongerden

Vandaag speelde Michael als eerste tegen een spanjaard. Hij verloor deze wedstrijd met 3-2 en had zijn toernooi als 38ste afgesloten.

Daarna speelde ik tegen een duits meisje. Ik won met 3-0 en eindigde als 17e op het individuele toernooi.

Milou speelde vandaag voor plek 5/6 tegen een frans meisje. Door de zware wedstrijden die zij al gehad had gister tegen Melissa Alves had ze het zwaar en verloor helaas met 3-0 en werd 6e.

Tim had zijn toernooi gister al afgesloten en was helaas nog niet goed genoeg hersteld en werd 51ste op dit toernooi.

Rick speelde tegen Roman Svec de tsjech, waar michael ook al tegen gespeeld had. Hij had deze wedstrijd met 3-2 verloren, helaas. Rick eindigde hierdoor op de 14e plaats.

Er zaten hele goede wedstrijden tussen en ook wat mindere. Ik vind het tot nu toe nog erg gezellig en ik hoop dat het team toernooi nog gezelliger word.

In het team toernooi zitten we bij duitsland, schotland en Ierland, we zijn 7de geplaatst maar gaan natuurlijk proberen om hoger te eindigen!

Vanavond hebben we het dinner gehad. We begonnen met een heeeeeeleee lange busrit naar het gebouw waar we zouden eten en waar de ceremonie was. We zagen een leuk filmpje van de afgelopen dagen en een iets minder leuk filmpje over de stad. Daarna was de ceremonie, twee keer het Engelse volkslied.

We zijn vroeg naar het hotel gegaan we hadden namelijk een zieke in het team. Michael had iets waarschijnlijk iets verkeerds gegeten bij de lunch en voelde zich niet helemaal lekker. Gevolgd door een vreselijke avond voor hem met overgeven is de ambulance gekomen. Het gaat al een stuk beter maar hij rust veel.

Morgen een rustdag en we gaan naar de stad.

Ik vind het toernooi erg gezellig en ik hoop dat we hoog kunnen eindigen bij het teamtoernooi.

Groetjes Anne.


michael_ernst.jpgDag 3 (maandag 6 april 2009)
Verslag door Michael Ernst

Vandaag speelde Tim als eerst zijn wedstrijd hij moest tegen Domenique en verloor met 3-1. Hij zat er 1 game goed in en daarna kwam Tim niet meer goed in zijn spel. Na Tim moest ik zelf spelen tegen Lars Duch. De eerste game verloor ik met slecht spel, ik kwam snel met 6-1 achter en maakte er nog wel 11-8 van. Daarna ging het vrij makkelijk!

Toen moest Anne aan de bak tegen Klara Janoskova uit Tsjechie, ze speelde super goed! Ze kwam met goed spel 2-0 voor. Het werd wel 2-1 maar maakte het weer met harde shotjes af en won met 3-1! Cigany speelde tegelijke tijd met Anne tegen een bizar iemand uit Schotland genaamd Robin Hotdogson. Ondanks een heel apart spel van haar tegenstander wist ze toch knap met 3-1 te winnen!

Rick moest hierna en won ook heel knap 3-0 van Johan Detter met zeer goed spel.

groetjes uit Munchen

Michael Ernst


forexx_266.jpgDag 2 (zondag 5 april 2009)
Verslag door Milou van der Heijden

Vandaag was een erg vroege dag. De meeste van ons zaten al om 7 uur aan het ontbijt. Ik moest zelf om 9 uur al spelen tegen Chloe Mesic uit Frankrijk. Ik speelde best goed en won vrij makkelijk met 3-0. Later die dag speelde ik de kwartfinale tegen Julianne Courtice uit Engeland. Helaas heb ik die wedstrijd verloren met 3-1. Dat was erg jammer en ik baalde er ook heel erg van. Had er zelf iets meer van verwacht.

Rick speelde vandaag zijn eerste wedstrijd ook laatste 16. Hij moest tegen Henrik Mustonen uit Finland (nr. 1 geplaatst). Hij speelde erg goed maar verloor uiteindelijk 3-1. Later moest hij voor plaats 9-16 tegen Geoffrey Demont uit Frankrijk. Dit was erg spannend. Hij verloor nipt 3-2, dit was erg jammer.

Anne speelde vandaag erg goed. Ze moest haar eerste wedstrijd tegen Nathalie Philipsen uit België. Ze moest erg hard werken en won daardoor 3-2. Dit was erg goed, want ze had de vorige keer nog van dit meisje verloren. Later speelde ze tegen Fabienne Oppliger uit Zwitserland. Deze wedstrijd won ze met 3-0, dit was niet zo moeilijk.

Michael speelde eerste wedstrijd tegen Mark Povlsen. Hij won vrij gemakkelijk met 3-0. Later moest hij tegen Daniel Pascual uit Spanje. Deze verloor hij met 3-1. Dit was erg jammer. Want hij staat dit toernooi erg goed te spelen. Hopelijk kan hij dit volhouden tot aan het teamtoernooi.

Tim had eerst een bye, dus dit was een makkelijke win. Daarna moest hij tegen Mateusz Kotra. Tijdens deze wedstrijd speelde hij veel beter dan gisteren. Hij won vrij makkelijk 3-0. We hopen dat hij snel weer in zijn oude vorm verkeerd, want we hebben hem hard nodig tijdens het teamtoernooi.

Cigany speelde haar laatste 16 wedstrijd tegen Millie Tomlinson uit Engeland. Helaas had ze weinig in te brengen tegen haar en verloor ze met 3-0. Daarna moest ze tegen Andrea Malinova uit Slowakije. Ze begon erg sterk maar daarna ging dat meisje ook beter spelen. Uiteindelijk verloor ze de wedstrijd 3-1. Dit was erg jammer.

Marc speelde tegen Sam Fenwick uit Wales.. Deze jongen is best wel goed en helaas kon Marc hier niet van winnen. Hij verloor 3-0. Daarna moest hij tegen Hugo Diamond. Deze wedstrijd won hij vrij makkelijk met 3-0. Ook Marc speelt dit toernooi erg goed.

Tessa moest tegen Fransiska Hennes uit Duitsland. Ze speelde erg goed, maar helaas was dit meisje beter op de belangrijke punten. Ze verloor 3-1. Later moest ze tegen Mathilde Ravn-Holm uit Zweden. Weer speelde ze erg goed maar kon ze niet winnen. Ze verloor 3-1.

Dus op zich zijn de prestaties best wel goed. En natuurlijk hebben we ook veel plezier met z'n allen. Dit is natuurlijk ook belangrijk.

We houden jullie op de hoogte hoe de rest van ons toernooi gaat!

Groetjes Milou


tim_van_der_pluijm.jpgDag 1 (vrijdag 3 en zaterdag 4 april 2009)
Verslag door Tim van der Pluijm

Vrijdag 3 april was voor ons de reisdag. Jason Anne en Michael vlogen vanuit Amsterdam en Milou Rick en ik vlogen vanuit Dusseldorf.

Op het vliegveld in Munchen ontmoette we elkaar en na aankomst gingen we naar het hotel. Daarna gingen we nog trainen om aan de banen te wennen.

Op zaterdag moesten we gelukkig niet zo vroeg spelen. Rick begon om 12 uur tegen Valentin Rapp en won die wedstrijd vrij makkelijk, de 2e wedstrijd won Rick ook. Toen moest ik spelen en verloor mijn eerste 2 wedstrijden. Ik had niet zo goed gespeeld want mijn wedstrijd ritme zat er niet echt in. Daarna was Michael aan de beurt. Hij had een hele goede wedstrijd tegen Roman Svec maar verloor net in de 5e. De 2e wedstrijd won Michael vrij makkelijk.

Milou won haar eerste wedstrijd met 3-0. Anne had een goede wedstrijd tegen Bine Lind maar helaas verloor ze.

Na een lange dag op het squashcentrum gingen we eten (wat goed was) en naar bed om weer fit voor de volgende dag te zijn.