euro_u18.jpgTijdens het Europese Jeugdkampioenschap voor spelers onder de 19 jaar maken de beste Nederlandse jeugdspelers zich op voor het teamtoernooi dat komende donderdag begint. ek_jeugd_banner.jpg







Tijdens het Europese Jeugdkampioenschap voor spelers onder de 19 jaar maken de beste Nederlandse jeugdspelers zich op voor het teamtoernooi dat komende donderdag begint.
 

Rick Penders, Tim van der Pluijm, Michael Ernst, Milou van der Heijden en Anne Jongerden zijn in het Duitse Germering als zevende geplaatst en moeten het daarom in de groepsfase opnemen tegen het sterke Duitsland (2), Schotland (10) en Ierland (15). De formatie van jeugdbondscoach Jason Morris heeft aan een plek bij de eerste twee genoeg om door te dringen tot de kwartfinales van het EK voor junioren. De eerste twee wedstrijden op donderdag, tegen Schotland (11.15 uur) en Ierland (18.00 uur), zijn daarbij cruciaal. Normaal gesproken is het gastland namelijk een maatje te groot voor de Oranjetalenten. 

In het individuele toernooi eindigde de 18-jarige Milou van der Heijden als hoogste. De nationaal kampioene onder de 19 en 23 jaar werd zesde nadat ze eerder vandaag met 5-11, 7-11, 12-14 verloor van de Française Emilie Lamilango. Europees kampioene werd Sarah-Jane Perry. De Engelse topfavoriete klopte in de eindstrijd landgenote Millie Tomlinson in vier games. Ook het brons (Kimberley Hay) en de vierde plaats (Julianne Courtice) gingen naar Engelse speelsters. Cigany Sillevis eindigde als veertiende, Anne Jongerden werd zeventiende en Tessa ter Sluis legde beslag op de negenentwintigste plek.

De Europese titel bij de jongens ging naar Anthony Graham (Eng) die de Fransman Lucas Serme de baas was. De Duitser Raphael Kandra won het brons. Rick Penders was de hoogste eindigende landgenoot. De Maastrichtenaar, op het moment de beste jeugdspeler van Nederland, mag zich de nummer veertien van Europa noemen. Michael Ernst (38), Marc ter Sluis (42) en Tim van der Pluijm (51) eindigden in de achterhoede.