Natalie (pro fit bottle)Squashster Natalie Grinham heeft vannacht zonder problemen de laatste vier bereikt van de Atwater Cup 2009 in Montreal, een met ruim achttienduizend euro gedoteerd toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Natalie (pro fit bottle)Squashster Natalie Grinham heeft vannacht zonder problemen de laatste vier bereikt van de Atwater Cup 2009 in Montreal, een met ruim achttienduizend euro gedoteerd toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. De 31-jarige Nederlandse, in de Canadese stad als eerste geplaatst, was in haar kwartfinalepartij tegen Suzie Pierrepont uit Engeland heer en meester. De Almeerse nummer vier van de wereld stond slechts twaalf punten af aan de nummer zeven van de plaatsingslijst: 11-4, 11-2, 11-6.

In de halve eindstrijd van het proftoernooi in Montreal komt Grinham, die eind deze maand haar debuut maakt voor het Nederlandse damesteam, uit tegen Laura Lengthorn-Massaro. De nummer zeven van de wereld, tijdens het WISPA Silver 20 kampioenschap als derde ingeschaald, hield de Nieuw-Zeelandse Jaclyn Hawkes (5) van zich af. Het werd 11-8, 11-9, 3-11, 11-5. Van de vijf onderlinge ontmoetingen met Lengthorn-Massaro won Grinham er vier. De laatste ging echter verloren. Vorige maand was de Engelse tijdens de CIMB KL Open 2009 veel te sterk voor de voormalige Australische, die toen echter pas net hersteld was van het kinkhoest virus dat ze in januari van dit jaar opliep.

In de onderste helft van het schema bereikten Natalie Grainger (2) en Kasey Brown (4) de halve finale. De Amerikaanse Grainger, sinds eergisteren de mondiale nummer twee, won eenvoudig van de als achtste gerangschikte Canadese Alana Miller: 11-7, 11-6, 11-8. Haar volgende tegenstandster had meer moeite om de laatste vier te halen. Brown ondervond felle tegenstand van Samantha Teran (Mex, 6), die een dag eerder nog Karen Kronemeyer had uitgeschakeld, maar de Australische won uiteindelijk wel: 13-11, 11-13, 11-7, 13-11.