nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgDe 31-jarige Natalie Grinham heeft zich gisterenavond (plaatselijke tijd) geplaatst voor de kwartfinales van de Atwater Cup 2009 in Montreal. nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgDe 31-jarige Natalie Grinham heeft zich gisterenavond (plaatselijke tijd) geplaatst voor de kwartfinales van de Atwater Cup 2009 in Montreal. De Almeerse, sinds gisteren de nummer vier van de wereld, won in de openingsronde van het met vijfentwintigduizend Amerikaanse dollars gedoteerde proftoernooi in Canada met overmacht van de Engelse Laura Hill. Het werd 11-2, 11-5, 11-6 in het voordeel van de Nederlandse. In de volgende ronde moet Grinham het nu opnemen tegen Suzie Pierrepont (7), eveneens afkomstig uit Engeland.

Voor Grinham is de Atwater Cup 2009 het tweede toernooi waarin ze in actie komt nadat ze begin januari het hardnekkige kinkhoest virus opliep. Begin maart speelde de nieuwe kopvrouw van het Nederlandse damesteam al een groot WISPA toernooi in Maleisië. Destijds bleek de voormalige Australische echter verre van fit en werd ze reeds in de kwartfinales uitgeschakeld door Laura Lengthorn-Massaro. Bij winst op Pierrepont wacht Grinham vrijdag vermoedelijk een nieuw duel met deze Engelse top-10 speelster.

Grinham's landgenote Karen Kronemeyer slaagde er niet in om zich te scharen bij de laatste acht. De ongeplaatste Nederlandse verloor met 5-11, 11-6, 9-11, 6-11 van Samantha Teran uit Mexico, de nummer zes van de plaatsingslijst.