vanessa_nk.jpgVanessa Atkinson heeft vanmiddag in Kuala Lumpur haar meerdere moeten erkennen in Tania Bailey. De 33-jarige Nederlandse was volstrekt kansloos tegen de sterke Engelse. vanessa_nk.jpgVanessa Atkinson heeft vanmiddag in Kuala Lumpur haar meerdere moeten erkennen in Tania Bailey. De 33-jarige Nederlandse, in de Maleisische hoofdstad als tweede geplaatst, was in de halve eindstrijd van de NSC Series No.5 2009 volstrekt kansloos tegen de Engelse nummer vijf van de plaatsingslijst. De voormalige wereldkampioene reikte in de tweede game nog wel tot een tiebreak, maar de nummer elf van de wereld had verder niks in te brengen tegen de sterke Bailey. Binnen een half uur was het pleit beslecht: 2-11, 10-12, 3-11.

In de eindstrijd van het met $25.000usd gedoteerde WISPA toernooi moet de Britse het nu opnemen tegen Madeline Perry uit Ierland. De topfavoriete rekende met 15-13, 11-9, 11-6 af met Annie Au uit Hong Kong. De herenfinale gaat tussen Mohd Azlan Iskandar (1) en Omar Mossaad (2).

Ondanks de duidelijke nederlaag kan Atkinson nog steeds een schitterend rapport overleggen voor de eerste drie maanden van dit jaar. De momenteel in Engeland woonachtige Atkinson bereikte in alle vijf toernooien die ze in 2009 speelde minstens de halve finale. Zo won ze ondermeer de Liberty Bell Open 2009 in Philadelphia en het NK Squash 2009.