VanessaVanessa Atkinson is er vanmiddag in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de NSC Series No.5 2009. De als tweede geplaatste Nederlandse was tijdens het vijfde opeenvolgende proftoernooi in de Maleisische hoofdstad VanessaVanessa Atkinson is er vanmiddag in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de NSC Series No.5 2009. De als tweede geplaatste Nederlandse was tijdens het vijfde opeenvolgende proftoernooi in de Maleisische hoofdstad duidelijk een maatje te groot voor Dominique Lloyd-Walter (7). De 33-jarige squashster had alleen in de tweede game iets te stellen met haar Engelse tegenstandster. Het werd na 32 minuten 11-6, 13-11, 11-4 in het voordeel van de voormalig wereldkampioene.

Bij de laatste vier moet Atkinson het nu voor de derde keer dit toernooi opnemen tegen een Engelse speelster in de persoon van Tania Bailey. De als vijfde ingeschaalde Bailey schakelde met 7-11, 11-8, 11-7, 11-3 enigszins verrassend Shelley Kitchen uit. De Nieuw-Zeelandse nummer drie van de plaatsingslijst had vorige week nog het vierde toernooi uit de reeks van NSC Series evenementen op haar naam geschreven. Toen was ze in de eindstrijd te sterk voor Atkinson, die destijds op haar beurt een ronde eerder nog met overmacht Bailey had uitgeschakeld.

De tweede halve finale tijdens het WISPA Silver 20 kampioenschap, gedoteerd met een totale prijzenpot van $25.000usd, gaat tussen Madeline Perry (Ierland) en Annie Au (Hong Kong). De Ierse toernooifavoriete was te sterk voor haar landgenote Aisling Blake (11-4, 11-7, 11-6), terwijl de jonge Au, in Maleisië als zesde gerangschikt, in drie spannende games de meerdere was van de drie posities hoger aangeslagen Australische Kasey Brown: 12-10, 11-7, 11-9.

Voor Atkinson is het al weer het vijfde toernooi dit jaar waarin ze minimaal de halve eindstrijd bereikt. Eerder dit jaar won de mondiale nummer elf al de Liberty Bell Open 2009 in Philadelphia en het NK Squash 2009. Ook was ze vorige week verliezend finaliste tijdens de NSC Series No.4 2009 en haalde ze eind januari de laatste vier tijdens een prestigieus WISPA toernooi in New York.