bo-_461.jpgSquashster Nicol David heeft voor het eerst in bijna zeventien maanden weer eens een officiële squashwedstrijd verloren. De 25-jarige Maleisische, die sinds januari 2006 vrijwel onbedreigd de mondiale ranglijst aanvoert, moest in de finale van de CIMB KL Open 2009 haar meerdere erkennen in Natalie Grainger. bo-_461.jpgSquashster Nicol David heeft voor het eerst in bijna zeventien maanden weer eens een officiële squashwedstrijd verloren. De 25-jarige Maleisische, die sinds januari 2006 vrijwel onbedreigd de mondiale ranglijst aanvoert, moest in de finale van de CIMB KL Open 2009 haar meerdere erkennen in Natalie Grainger. Het werd 11-8, 10-12, 11-7, 5-11, 11-6 in het voordeel van de nummer vier van de wereld. Het was Grainger’s eerste overwinning op ’s werelds beste squashspeelster sinds 2003.

Voor David kwam er met de nederlaag in eigen land een einde aan een ‘winning streak’ van maar liefst 56 partijen op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Op 24 oktober 2007 verloor de drievoudig wereldkampioene voor het laatst. Destijds was de Nieuw-Zeelandse Shelley Kitchen in vijf games te sterk voor de Aziatische superster die in Nederland traint onder leiding van de voormalige Australische topspeelster Liz Irving. Sindsdien won de Maleisische speelster twaalf opeenvolgende proftoernooien. Ook in competitiewedstrijden, landenteams evenementen en demonstratiepartijen verloor David al die tijd niet.

De Amerikaanse Grainger bleef door haar verrassende zege tijdens het met ruim veertigduizend euro gedoteerde proftoernooi in de Maleisische hoofdstad in 2009 nog ongeslagen. In januari en februari won de WISPA president al twee toernooien in de Verenigde Staten, waardoor haar winst:verlies ratio dit jaar op 12:0 uitkomt. Door de overwinning neemt de 31-jarige squashster volgende maand ook de tweede plaats over op de mondiale ranglijst van onze landgenote Natalie Grinham.

De 30-jarige Nederlandse maakte in Maleisië haar rentree op de squashbaan na een afwezigheid van 3,5 maand. Grinham werd in januari geveld door kinkhoest. Echt succesvol was de comeback van de speelster van Hemubo / Squash Almere niet. De nummer twee van de plaatsingslijst strandde enigszins verwacht reeds in de kwartfinales van het WISPA Gold kampioenschap. De Engelse Laura Lengthorn-Massaro (7) was met 6-11, 9-11, 6-11 te sterk voor de voormalige Australische.


bo-_395.jpg