weenink.jpgSquasher Sebastiaan Weenink is binnenkort te zien op MTV en TMF. De 22-jarige Hagenaar, dit weekend derde tijdens het Nederlands Kampioenschap Squash in Amsterdam, speelt een rol in een videoclip van dj Vree, een vriend van hem. Die brengt dit jaar een dance-cd uit met daarop het nummer Squashhit, waarin het ritme van een squashbal is gebruikt. sebastiaan_weenink.jpgSquasher Sebastiaan Weenink is binnenkort te zien op MTV en TMF. De 22-jarige Hagenaar speelt een rol in een videoclip van dj Vree, een vriend van hem. Die brengt dit jaar een dance-cd uit met daarop het nummer Squashhit, waarin het ritme van een squashbal is gebruikt.

"Er bestond al een amateurfilmpje van mij op YouTube waar ik een beetje met de bal en het ritme speel. Zo kwam hij op het idee om er een nummer op te maken. De opnames voor de clip zijn eind februari”, vertelt een trotse Weenink. Bekijk hier het filmpje waar Weenink op doelt.

Weenink raakte bijna een jaar geleden zwaar geblesseerd tijdens een competitiewedstrijd. De speler van J.Conijn / MAX Beverwijk disloceerde destijds in een partij tegen Michael Fiteni zijn knieschijf, een blessure die wel eens voor het einde van zijn loopbaan had kunnen zorgen. De talentvolle Weenink werkte echter keihard aan zijn herstel en maakte een kleine acht maanden later zijn rentree op de squashbaan.

Met een bronzen medaille tijdens het NK Squash kwam dit weekend de beloning voor al het harde werken. Na winst op Sander Kock en Tom Hoevenaars bereikte Weenink de halve finale waarin hij na een goede partij zijn meerdere moest erkennen in Piedro Schweertman. In de strijd om het brons versloeg de Haagse squasher vervolgens met opvallend gemak (11-5, 11-3, 11-7) de eveneens verrassend tot de laatste vier doorgedrongen Bart Ravelli.