ricketts_bennett_1.jpgRondom de afwezigheid van Dylan Bennett op het NK Squash 2009, dat vandaag (donderdag) begint in het Frans Otten Stadion in Amsterdam, is deze week onnodige ophef ontstaan. Op de website van de Telegraaf werd gisterenochtend een artikel gepubliceerd waarin bondscoach Lucas Buit de nummer twee van Nederland bekritiseerde vanwege zijn keuze om zich niet in te schrijven voor het Nederlandse Kampioenschap om mee te kunnen doen aan twee proftoernooien in Maleisië. ricketts_bennett_1.jpg Rondom de afwezigheid van Dylan Bennett op het NK Squash 2009, dat vandaag (donderdag) begint in het Frans Otten Stadion in Amsterdam, is deze week onnodige ophef ontstaan. Op de website van de Telegraaf werd gisterenochtend een artikel gepubliceerd waarin bondscoach Lucas Buit de nummer twee van Nederland bekritiseerde vanwege zijn keuze om zich niet in te schrijven voor het Nederlandse Kampioenschap om mee te kunnen doen aan twee proftoernooien in Maleisië.

Tegenover Squashweb verklaarde de 41-jarige Buit echter dat zijn woorden uit verband zijn getrokken. Ofschoon de coach van de nationale herenploeg, zelf negenvoudig nationaal kampioen, nog steeds van mening is dat alle Nederlandse toppers present moeten zijn tijdens het NK, respecteert hij de keuze van Bennett wel. “Ik ben teleurgesteld in de kop van het artikel op telesport.nl, aangezien er helemaal geen rel is.
Er staan verder dingen in het stuk die niet helemaal kloppen. Bennett is wat mij betreft gewoon de nummer twee van Nederland en van zeer groot belang voor het Nederlandse team. Neemt niet weg dat ik zijn beslissing om niet te spelen op het NK erg jammer vind, zeker voor het toernooi. Ik respecteer zijn beslissing echter wel, die hij overigens al voor mijn aanstelling genomen had, en hoop dat hij goed presteert op zijn buitenlandse toernooien.”

Door de absentie van de 24-jarige Eindhovenaar is Piedro Schweertman tijdens het NK Squash als tweede geplaatst, achter drievoudig nationaal kampioen Laurens Jan Anjema. Bij de dames voert Vanessa Atkinson de plaatsingslijst aan, voor regerend kampioene Annelize Naudé. De nieuwe Nederlandse squashster Natalie Grinham, de nummer twee van de wereld, ontbreekt in Amsterdam. Zij kampt al ruim een maand met kinkhoest.