jason_joost_chris_peter.jpgVan vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari jongstleden heeft de Flemish Junior Open 2009 plaatsgevonden. Met voor Nederland bevredigende resultaten. Het evenement werd in Herentals georganiseerd onder de bekwame leiding van de Belgische (ex-)topspeelster Kim Hannes, die overigens in de Nederlandse eredivisie nog steeds uitkomt voor ‘MeerSquashHeroes. jason_joost_chris_peter.jpgVan vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari jongstleden heeft de Flemish Junior Open 2009 plaatsgevonden. Met voor Nederland bevredigende resultaten. Het evenement werd in Herentals georganiseerd onder de bekwame leiding van de Belgische (ex-)topspeelster Kim Hannes, die overigens in de Nederlandse eredivisie nog steeds uitkomt voor ‘MeerSquashHeroes.

De enige Nederlandse deelneemster aan het toernooi, Anne Jongerden, werd eerste geplaatst bij de categorie meisjes onder 19 jaar. In de finale moest ze echter haar meerdere erkennen in de Belgische Nathalie Philipsen. Met een teleurstellende reactie tot gevolg. Naar eigen zeggen had er namelijk meer in gezeten voor het talent uit Wijk bij Duurstede.

In de categorie jongens onder 19 jaar kwam de als tweede geplaatste Rick Penders in actie. In een poule van 5 jongens won hij 3 van zijn 4 wedstrijden. De 17-jarige Maastrichtenaar verloor van de uiteindelijke winnaar, de als eerste geplaatste Belg, Sam van Brusselen.

Tim van der Pluijm, Joram Metiary en Guido Ploem speelden in de categorie jongens onder 17 jaar. Van der Pluijm won de in kwartfinale met 3-1 van zijn landgenoot Ploeg, maar ging vervolgens in de halve finale met 3-1 onderuit tegen de Belg Tom de Mulder. Spelende voor de 3e/4e plaats kwam de eveneens uit Maastricht afkomstige squasher tevreden van de baan na vijf slopende games tegen Ahmad Al Tamimi uit Qatar: de zege werd met 14-12 in de vijfde game binnengesleept. Guido was blij om uiteindelijk een 5e plaats in beslag te nemen en Joram is 17e geworden.

Na 3 keer met 3-0 te hebben gewonnen, verloor Richard Schrader in de finale in de categorie jongens onder 15 jaar tegen de kleine tovenaar, Abdullah Al Tamimi, uit Qatar. Roshan Bharos is 7e geworden, Nick Kuys 10e en Niels van Leeuwen 12e.

Bij de jongens onder 13 jaar deden twee Nederlandse deelnemers mee: Christoph Winzer en Peter Fritsche. Zij wisten de 6e en 8e plaats te veroveren.