lj_new_york.jpgSquasher Laurens Jan Anjema is er vandaag in de tweede ronde van de Tournament of Champions 2009 tegen Ramy Ashour net niet in geslaagd om voor een grote stunt te zorgen. Het was werkelijk een fantastische wedstrijd om te kijken, waarbij ‘LJ’ grote progressie toonde ten opzichte van zijn laatste paar toernooien aan het eind van vorig jaar. LJ deed niks onder voor de huidige wereldkampioen en tevens titelverdediger in New York. lj_new_york.jpgSquasher Laurens Jan Anjema is er vandaag in de tweede ronde van de Tournament of Champions 2009 tegen Ramy Ashour net niet in geslaagd om voor een grote stunt te zorgen. Het was werkelijk een fantastische wedstrijd om te kijken, waarbij ‘LJ’ grove progressie toonde ten opzichte van zijn laatste paar toernooien aan het eind van vorig jaar.

LJ deed niks onder voor de huidige wereldkampioen en tevens titelverdediger in New York.
 Dit was de eerste ontmoeting op de PSA Tour tussen de spelers, en wat voor één! Het werd een absolute kraker die tot 5 sets werd gebracht. Let wel je had hier te maken met een blessurevrije Ashour, die soms echt moedeloos werd van de 26-jarige Hagenaar. LJ speelde op een niveau dat we nog nooit van hem gezien hadden, zonder twijfel top-10 waardig. Hij vloog werkelijk over de baan, daarbij de meest onmogelijke ballen halend, afgewisseld met ijzersterke aanvallende ballen. 

Dit was zonder meer de mooiste wedstrijd van het toernooi op het volledig glazen centercourt in Grand Central Station. Vanaf het begin zette LJ constant druk op Ashour, en hoewel LJ de eerste game misschien wel het betere van het spel had, wist hij die game net niet te winnen. De tweede game was een heel ander verhaal waarbij de Nederlander in full control was. Deze won hij dan ook dik met 11-3.

De derde en vierde game waren zenuwslopers, duurden beide langer dan 20 minuten (normaal duren de eerste 2 games vaak het langst) en werden beslist in de tiebreak. Ondanks drie matchpunten van Ashour in de vierde game wist LJ er toch een vijfde set uit te trekken. Een stunt was dichtbij toen LJ daarin nog met 8-6 voorkwam, maar na een aantal brute rallies en lets werd het pleit na 89 minuten toch beslecht in het voordeel van Ashour (11-9 3-11 12-10 11-13 11-9). Het komt trouwens niet vaak voor dat de ‘shotmaker’ Ashour zo lang op de baan staat.

Dit was een wedstrijd die men zich nog lang zal herinneren! Voor de liefhebbers is de wedstrijd dan ook terug te kijken via PSAlive.tv.
 

LJ zal de komende week in ieder geval met een goed gevoel afreizen naar Detroit, waar hij mee doet aan de Motor City Open 2009. In de eerste ronde zal de speler van HSRC De Diepput een qualifier treffen. 

Opvallend was verder het verlies van de als eerste geplaatste Amr Shabana die in zijn tweede ronde partij tegen Nick Matthew opgaf vanwege een hamstringblessure.


natalielaurens_10x10flyer.jpg