vanessa_atkinson_10995.jpgVanessa Atkinson heeft ook haar vijfde wedstrijd dit jaar winnend weten af te sluiten. De 32-jarige squashster, die vorige week al de Liberty Bell Open 2009 in Philadelphia op haar naam schreef, was in de openingsronde van de Greenwich Open 2009 iets sterker dan Dominique Lloyd-Walter. De als vierde geplaatste Atkinson moest alleen de tweede game laten aan haar Engelse tegenstandster: 12-10, 5-11, 11-8, 11-4. vanessa_atkinson_10995.jpgVanessa Atkinson heeft ook haar vijfde wedstrijd dit jaar winnend weten af te sluiten. De 32-jarige squashster, die vorige week al de Liberty Bell Open 2009 in Philadelphia op haar naam schreef, was in de openingsronde van de Greenwich Open 2009 iets sterker dan Dominique Lloyd-Walter. De als vierde geplaatste Atkinson moest alleen de tweede game laten aan haar Engelse tegenstandster: 12-10, 5-11, 11-8, 11-4. De nummer elf van de wereld moet het nu in de kwartfinales van het met $ 25,900usd gedoteerde proftoernooi in New York opnemen tegen Lauren Briggs (7), net als Lloyd-Walter afkomstig uit Engeland.

Naast Atkinson schaarden ook alle andere favorieten zich bij de laatste acht. Alleen de als vijfde ingeschaalde Nieuw-Zeelandse Jaclyn Hawkes werd uitgeschakeld. Zij ging onderuit tegen Tania Bailey, de voormalige nummer vier van de wereld, die langdurig buitenspel stond door blessureleed. Topfavoriete Natalie Grainger en Omneya Abdel Kawy, de nummer twee van de plaatsingslijst, kenden geen problemen in hun openingspartij.

Laurens Jan Anjema begint vandaag, ook in New York, aan het nieuwe squashjaar. De 26-jarige Hagenaar stuit in de eerste ronde van de Tournament of Champions 2009 op de Egyptische qualifier Amr Swelim. Bij winst wacht de nummer vijftien van de plaatsingslijst vermoedelijk een ontmoeting met wereldkampioen Ramy Ashour. De wedstrijden van het prestigieuze toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour vinden plaats op een volledig glazen baan in Grand Central Station, het beroemde treinstation in de ‘Big Apple’.