nk_jeugd_08_utrecht_014_kleinst.jpgHet kleine contingent Nederlanders is de Tecnifibre British Junior Open 2009 goed begonnen. Drie van de vijf aanwezige landgenoten slaagden er tijdens het meest prestigieuze jeugdtoernooi ter wereld in om hun eerste (twee) partij(en) in winst om te zetten. Rick Penders en de zusjes van der Heijden (Milou en Nikki) startten hun campagne met een overwinning. Tim van der Pluijm daarentegen begon het sterk bezette evenement met een nederlaag. De jongste Nederlandse deelnemer, Cristop Winzer, komt vandaag pas voor het eerst in actie. bjo_logo.jpg








Het kleine contingent Nederlanders is de Tecnifibre British Junior Open 2009 goed begonnen. Drie van de vijf aanwezige landgenoten slaagden er tijdens het meest prestigieuze jeugdtoernooi ter wereld in om hun eerste (twee) partij(en) in winst om te zetten. In de meisjes onder 19 categorie klopte Milou van der Heijden, in Sheffield 9/16 geplaatst, Fareda Aboul Dahab uit Egypte met 11-3, 11-5, 9-11, 11-9. Van der Heijden’s jongere zus Nikki drong ook door tot de volgende ronde van de meisjes U17. De Nederlands C-kampioen bij de volwassenen was met 11-4, 11-5, 11-6 duidelijk een maatje te groot voor Madeline Peddy.

In de jongens onder 17 klasse was er winst en verlies voor Nederland. Rick Penders (9/16) was op de openingsdag van de Tecnifibre British Junior Open 2009 twee keer succesvol. Nadat hij in de ochtenduren al Alex Dakin uit Engeland met 11-5, 11-5, 11-5 kansloos had gelaten, was de Maastrichtenaar later op de dag ook de baas over Oman Ahmed uit Qatar. Het werd na 23 minuten 11-9, 11-9, 11-7. Tim van der Pluijm daarentegen was de enige Nederlander die de eerste dag met een nederlaag begon. De zoon van voormalig Nederlands kampioen Erik van der Pluijm was niet opgewassen tegen de ‘Welshmen’ Sam Huxtable: 9-11, 9-11, 11-3, 6-11.

Alle Nederlanders komen vandaag weer in actie, waarbij ze gelijk voor een zware opgave staan. De oudste van de zusjes van der Heijden komt uit tegen de Engelse Kimberley Hay (5/8), de jongste treft Farah Abdel Meguid uit Egypte. Penders komt op de baan de als derde ingeschaalde Egyptenaar Karim Ali Fathy tegen. Van der Pluijm moet het in de Plate opnemen tegen Jacob Robinson (Eng). De jongste Nederlandse deelnemer, Cristop Winzer, begint vandaag aan zijn British Junior Open U13 campagne met een partij tegen Kyran Young.