07_englis_atkinson_hill_080.jpgVanessa Atkinson heeft op overtuigende wijze de halve finales bereikt van de Monte Carlo Classic 2008. De Nederlandse squashster, de nummer elf op de mondiale ranglijst, won in de kwartfinales van het met een kleine 20.000 euro gedoteerde proftoernooi in het Prinsdom Monaco, in drie games van Engy Kheirallah. Nationaal kampioene Annelize Naudé kwam vandaag niet in actie. De 31-jarige speelster van Hero Detachering / Amstelpark Squash trok zich vanwege buikgriep terug voor haar kwartfinalepartij tegen Isabelle Stoehr uit Frankrijk.
07_englis_atkinson_hill_080.jpgVanessa Atkinson heeft op overtuigende wijze de halve finales bereikt van de Monte Carlo Classic 2008. De Nederlandse squashster, de nummer elf op de mondiale ranglijst, won in de kwartfinales van het met een kleine 20.000 euro gedoteerde proftoernooi in het Prinsdom Monaco, in drie games van Engy Kheirallah.

De voormalige wereldkampioene, tijdens het WISPA Silver toernooi als derde geplaatst, was met 11-8, 11-4, 11-9 de meerdere van de Egyptische nummer zes van de plaatsingslijst, die tien dagen geleden nog een heldenrol vertolkte tijdens het WK voor landenteams.

In de volgende ronde stuit de 32-jarige Atkinson nu op de als tweede ingeschaalde Laura Lengthorn-Massaro uit Engeland, die met het kleinst mogelijke verschil Europees jeugdkampioene Camille Serme (Frankrijk) aan de kant schoof: 7-11, 11-7, 11-6, 9-11, 12-10.

De tweede halve finale gaat morgen tussen toernooifavoriete Rachael Grinham en Isabelle Stoehr (4). De laatste hoefde vandaag niet in actie te komen. Nederlands kampioene Annelize Naudé trok zich met buikgriep terug voor haar kwartfinalepartij tegen de Française.

De als eerste gerangschikte Grinham, de nummer drie van de wereld, klopte de van een langdurige blessure teruggekeerde Tania Bailey in exact een half uur met 11-8, 11-9, 11-7.