dutch_pair_naude_l_and_atkinson_before_they_competed_against_eachother.jpgVanessa Atkinson en Annelize Naudé zijn het laatste toernooi van het jaar, de Monte Carlo Classic 2008, goed begonnen. De 32-jarige Atkinson, in de mondaine badplaats en het belastingparadijs als vierde geplaatst, was in de eerste ronde duidelijk een maatje te groot voor de Engelse Laura Hill: 11-5, 11-4, 11-8. Nationaal kampioene Naudé schaarde zich ten koste van Fiona Moverley ook bij de beste acht in het Prinsdom Monaco. De nummer zeven van de plaatsingslijst was met 11-8, 11-9, 11-8 te sterk voor de Engelse qualifier.

dutch_pair_naude_l_and_atkinson_before_they_competed_against_eachother.jpgVanessa Atkinson en Annelize Naudé zijn het laatste toernooi van het jaar, de Monte Carlo Classic 2008, goed begonnen. De 32-jarige Atkinson, in de mondaine badplaats en het belastingparadijs als vierde geplaatst, was in de eerste ronde duidelijk een maatje te groot voor de Engelse Laura Hill: 11-5, 11-4, 11-8.

De voormalig wereldkampioene en nummer één van de wereld moet het nu opnemen tegen de in goede vorm verkerende Engy Kheirallah. Begin december won deze Egyptische met haar land nog de wereldtitel voor landenteams door het ongenaakbaar geachte Engeland te verslaan. Kheirallah zorgde destijds voor het beslissende punt.

Nationaal kampioene Naudé schaarde zich ook bij de beste acht in het Prinsdom Monaco. En ook de 31-jarige Nederlandse won van een speelster uit Engeland. De nummer zeven van de plaatsingslijst was met 11-8, 11-9, 11-8 te sterk voor qualifier Fiona Moverley en stuit nu op de als derde ingeschaalde Française Isabelle Stoehr.

Toernooifavoriete Rachael Grinham en Laura Lengthorn-Massaro (2) bereikten zonder problemen de kwartfinales.