De inschrijving voor het Nederlands Kampioenschap Squash 2009 is geopend. Het prestigieuze evenement vindt volgend jaar in de eerste twee weekenden van februari plaats in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. De sluitingsdatum voor inschrijvingen is donderdag 29 januari 2009. Inschrijven kan via www.toernooi.nl. Ten opzichte van vorig jaar zijn er een aantal belangrijke aanpassingen in het reglement. De inschrijving voor het Nederlands Kampioenschap Squash 2009 is geopend. Het prestigieuze evenement vindt volgend jaar in de eerste twee weekenden van februari plaats in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. De sluitingsdatum voor inschrijvingen is donderdag 29 januari 2009. Inschrijven kan via www.toernooi.nl.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er een aantal belangrijke aanpassingen in het reglement. De belangrijkste wijzigingen zijn:

- In alle categorieën wordt gespeeld volgens het PAR 11 scoresysteem.
- Spelers jonger dan 19 jaar zijn verplicht een squashbril te dragen, spelers ouder dan 19 jaar worden aangeraden om een squashbril te dragen.
- Bij een hoofdschema van 32 spelers wordt in alle categorieën begonnen op donderdagavond 12 februari 2009, met 1 wedstrijd op donderdag (vanaf 18.30 uur), 1 wedstrijd op vrijdag (vanaf 18.30 uur), 2 op zaterdag en 1 op zondag.
- Walk-overs worden door de toernooiorganisatie doorgegeven aan het bondsbureau. Hierbij is de volgende regel van toepassing:
* De speler welke walk-over heeft gegeven verliest additioneel 100 punten in zijn of haar ranking indien, op verzoek van SBN of haar gedelegeerde, niet binnen één week na afloop van het toernooi een schriftelijke medische verklaring bij het bondsbureau wordt ingeleverd;
* De speler welke walk-over heeft gegeven kan voor een half jaar worden geschorst voor wedstrijden georganiseerd onder auspiciën van SBN indien men verzuimt deze schriftelijke medische verklaring, binnen één week na afloop van het toernooi bij het bondsbureau, in te leveren.

AFMELDEN
Als je ondanks je aanmelding toch verhinderd bent om deel te nemen aan het toernooi, meld je dan voor woensdag 4 februari 2009 12.00 uur voor wat betreft het kwalificatietoernooi af, dan wel voor dinsdag 10 februari 2009 19.00 uur voor het hoofdtoernooi. Alleen dan krijg je een gedeelte van het inschrijfgeld retour (minus € 6 administratiekosten). Spelers die zonder legitieme reden afmelden na deze deadlines kunnen voor een half jaar worden geschorst voor wedstrijden georganiseerd onder auspiciën van SBN. Spelers die afmelden na de deadlines blijven het volledige inschrijfgeld verschuldigd.

Bij afmeldingen tot 48 uur voor de start van de hoofdronde wordt een Lucky Loser van het kwalificatietoernooi aangewezen om het schema te vullen en wordt de plaatsing opnieuw gedaan.

Bij afmeldingen van de nummer 1 of 2 geplaatst, of 2 spelers uit de top 8 geplaatsten, later dan 48 uur maar nog voor 24 uur vóór de start van de hoofdronde wordt een Lucky Loser van het kwalificatietoernooi aangewezen om het schema te vullen en wordt de plaatsing opnieuw gedaan.

Bij afmeldingen door lager geplaatste spelers dan de top 8 of 1 speler uit de top 8, later dan 48 uur maar nog voor 24 uur vóór de start van de hoofdronde, wordt een Lucky Loser van het kwalificatietoernooi aangewezen om het schema te vullen, de plaatsing gaat niet veranderen

Bij afmeldingen later dan 24 uur voor de start van de hoofdronde wordt geprobeerd een Lucky Loser van het kwalificatietoernooi aan te wijzen om de lege plek in het schema te vullen, de plaatsing gaat niet veranderen.

PLAATSINGSPROCEDURE VOOR DE A EN B CATERGORIEEN
De plaatsing voor de A en B categorieën gebeurt op de volgende wijze: Op de sluitingsdatum van de inschrijving wordt de spelerslijst gegenereerd en voorzien van de ranglijstposities van de op dat moment meest actuele ranglijst. Deze lijst wordt voorgelegd aan de Plaatsingscommissie van Squash Bond Nederland. De Plaatsingscommissie bestaat uit: de Technisch Directeur van SBN, de betrokken bondscoach (senioren Dames en Heren, junioren Meisjes en Jongens) en de Toernooi Directeur.

De Plaatsingscommissie bepaalt de plaatsing op basis van een combinatie van de Top 100 PSA of Top 50 WISPA ranking en de SBN Ranking, en indien noodzakelijk de eindresultaten van het Nationaal Kampioenschap 2008. De plaatsingslijst van de Plaatsingscommissie is bindend.

Alle spelers boven de nummer 16 worden op basis van ranglijstpositie in het schema gezet. Indien er meer dan 32 deelnemers in een categorie zijn wordt er vooraf een kwalificatieronde gespeeld.