Laurens Jan Anjema heeft een stap terug moeten doen op de wereldranglijst. De Hagenaar zakte drie plaatsen op de door de Professional Squash Association (PSA) gepubliceerde ranglijst van december en staat nu 17e. De inmiddels 26-jarige Nederlander zag de Spanjaard Borja Golan, van wie hij vorige maand twee keer verloor, voorbij komen. Ook de routinier John White en het 18-jarige supertalent Aamir Atlas Khan uit Pakistan passeerden Anjema. Ook andere Nederlandse toppers, waaronder Dylan Bennett, Vanessa Atkinson en Annelize Naude, gingen achteruit op de meest recente ranking. Laurens Jan Anjema heeft een stap terug moeten doen op de wereldranglijst. De Hagenaar zakte drie plaatsen op de door de Professional Squash Association (PSA) gepubliceerde ranglijst van december en staat nu 17e. De inmiddels 26-jarige Nederlander zag de Spanjaard Borja Golan, van wie hij vorige maand twee keer verloor, voorbij komen. Ook de routinier John White en het 18-jarige supertalent Aamir Atlas Khan uit Pakistan passeerden Anjema.

De tweede Nederlander in de top-100, Dylan Bennett, maakte een flinke duikeling op de mondiale ranglijst. De 24-jarige Bennett zakte van positie 49 naar 64, zijn laagste ranking sinds november 2005.

Aan de bovenkant van de wereldranglijst deed zich een historisch feit voor. Voor het eerst in de geschiedenis van het mondiale squash worden de drie hoogste posities namelijk ingenomen door Egyptenaren. Amr Shabana staat net als de voorgaande 32 maanden bovenaan de PSA ranglijst, met een ruime voorsprong op zijn landgenoten Karim Darwish en wereldkampioen Ramy Ashour.

Bij de dames is Natalie Grinham nog steeds de mondiale nummer twee. De 30-jarige Almeerse, geboren in Australië, moet weliswaar de ongenaakbare Maleisische wereldkampioene Nicol David voor zich laten, maar de vrouw van voormalig Nederlands kampioen Tommy Berden staat na haar halve finale plaats tijdens het goed gedoteerde proftoernooi in Hong Kong stevig op de tweede plaats.

Voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson zakte wederom een plek naar de elfde plaats op de WISPA ranking, nationaal kampioene Annelize Naudé staat 24e. De 23-jarige Orla Noom steeg deze maand vier plaatsen op de wereldranglijst, als gevolg van de toernooizege die ze eind november boekte tijdens de open kampioenschappen van Praag. Zij staat nu 41e. Karen Kronemeyer (44) is de vijfde Nederlandse speelster in de top-50.