Het Nederlands squashteam heeft de laatste groepswedstrijd in het wereldkampioenschap voor vrouwen verloren. Maleisië was duidelijk te sterk (3-0) en eindigde daardoor als eerste in groep D. Het Oranje-drietal Annelize Naudé, Orla Noom en Vanessa Atkinson kon geen enkele winstpartij boeken, maar was al zeker van een plek in de kwartfinales. Daarin stuit de formatie van bondscoach Nicole Beumer, zelf als vijfde geplaatst in het Egyptische Cairo, nu op het gastland. Egypte is tijdens het WK voor landenteams als tweede geplaatst. Het Nederlands squashteam heeft de laatste groepswedstrijd in het wereldkampioenschap voor vrouwen verloren. Maleisië was duidelijk te sterk (3-0) en eindigde daardoor als eerste in groep D. Het Oranje-drietal Annelize Naudé, Orla Noom en Vanessa Atkinson kon geen enkele winstpartij boeken, maar was al zeker van een plek in de kwartfinales. Daarin stuit de formatie van bondscoach Nicole Beumer, zelf als vijfde geplaatst in het Egyptische Cairo, nu op het gastland. Egypte is tijdens het WK voor landenteams als tweede geplaatst.

N
ationaal kampioene Naudé zorgde voor een slecht begin. De 31-jarige squashster was tegen Sharon Wee weliswaar dicht bij succes, maar in de vijfde game ging het alsnog mis: 8-11 11-7 8-11 11-7 7-11. Door de nederlaag van Naudé was de hoop op een overwinning in het Nederlandse kamp al bijna vervlogen. De Maleisische kopvrouw Nicol David had immers sinds oktober vorig jaar geen wedstrijd meer verloren. Ook dit keer won de wereldkampioene weer. De 32-jarige Atkinson had tegen de nummer één van de wereld alleen in de tweede game iets in te brengen. Het duel duurde een half uur: 6-11 10-12 1-11. Ook Noom ging onderuit. De speelster van MeerSquashHeroes pakte tegen Delia Arnold geen enkele game, maar rekte de tweede erg lang: 7-11 13-15 4-11.

Maleisië speelt door de winst op Nederland nu tegen Australië. De overige kwartfinales zijn Engeland vs. Ierland en Nieuw-Zeeland tegen Hong Kong.