wis_4562_copy.jpgSquashster Orla Noom heeft zich voor de tweede keer dit jaar geplaatst voor de finale van een Women’s International Squash Players Association (WISPA) toernooi. De 23-jarige Nederlandse knokte zich in de halve finales van de open kampioenschappen van Praag knap langs de Engelse Fiona Moverley. De als eerste gerangschikte Noom kwam op een 2-0 achterstand in games tegen de nummer drie van de plaatsingslijst, maar vanaf dat moment nam de inwoonster van Hoofddorp het heft in handen. De speelster van MeerSquashHeroes kwam vervolgens niet meer echt in de problemen en schaarde zich met een 10-12, 6-11, 11-3, 11-8, 11-1 overwinning voor de climax van het met 4.000 Amerikaanse dollars gedoteerde proftoernooi in de Tsjechische hoofdstad. wis_4562_copy.jpgSquashster Orla Noom heeft zich voor de tweede keer dit jaar geplaatst voor de finale van een Women’s International Squash Players Association (WISPA) toernooi. De 23-jarige Nederlandse knokte zich in de halve finales van de open kampioenschappen van Praag knap langs de Engelse Fiona Moverley.

De als eerste gerangschikte Noom kwam op een 2-0 achterstand in games tegen de nummer drie van de plaatsingslijst, maar vanaf dat moment nam de inwoonster van Hoofddorp het heft in handen. De speelster van MeerSquashHeroes kwam vervolgens niet meer echt in de problemen en schaarde zich met een 10-12, 6-11, 11-3, 11-8, 11-1 overwinning voor de climax van het met 4.000 Amerikaanse dollars gedoteerde proftoernooi in de Tsjechische hoofdstad.

Daarin moet ze het opnemen tegen de lokale heldin Lucie Fialova (5), die eveneens vijf games nodig had om zich te ontdoen van de als tweede ingeschaalde Deon Saffery uit Wales: 8-11, 11-9, 11-5, 5-11, 11-4.

Voor Noom is het de zevende keer in haar carrière dat ze in de eindstrijd staat van een WISPA toernooi. Twee jaar geleden won ze de Open de la Cite 2006 in Frankrijk, vorig jaar was ze de beste tijdens de Bymac Leinster Open 2007 in Dublin. In april van dit jaar ging Noom onderuit in de finale van de Eurosafe Solutions Zwolle Open 2008.