nathalie_kl_2008_-_kl08_h59.jpgNatalie Grinham is doorgedrongen tot de halve eindstrijd van de Hong Kong Open 2008. De 30-jarige squashster was in de kwartfinales van het op één na rijkste squashtoernooi ter wereld voor vrouwen, gevuld met een totale prijzenpot van $104.000usd, net iets sterker dan Jenny Duncalf. Grinham begon goed aan de partij tegen de Engelse nummer vijf van de wereld, van wie ze vorige maand nog in vijf games verloor tijdens het WK in Manchester. Nadat de Almeerse de eerste twee games binnen had gesleept, draaide het spelbeeld echter om. In een zenuwslopende vijfde game knokte de voormalige Australische, sinds februari uitkomend voor ons land, zich alsnog terug van een 6-3 achterstand om uiteindelijk pas bij haar vierde wedstrijdpunt de partij definitief af te maken: 11-8, 11-9, 4-11, 12-14, 12-10. nat_klein.jpgNatalie Grinham is doorgedrongen tot de halve eindstrijd van de Hong Kong Open 2008. De 30-jarige squashster was in de kwartfinales van het op één na rijkste squashtoernooi ter wereld voor vrouwen, gevuld met een totale prijzenpot van $104.000usd, net iets sterker dan Jenny Duncalf.

Grinham begon goed aan de partij tegen de Engelse nummer vijf van de wereld, van wie ze vorige maand nog in vijf games verloor tijdens het WK in Manchester. Nadat de Almeerse de eerste twee games binnen had gesleept, draaide het spelbeeld echter om. De als tweede geplaatste Grinham verloor de derde game kansloos, verspeelde in game vier een matchpunt en zag haar Engelse tegenstandster daardoor langszij komen.

In een zenuwslopende vijfde game knokte de voormalige Australische, sinds februari uitkomend voor ons land, zich terug van een 6-3 achterstand om uiteindelijk pas bij haar vierde wedstrijdpunt de partij definitief af te maken: 11-8, 11-9, 4-11, 12-14, 12-10. De titanenstrijd duurde 69 minuten.

Bij de laatste vier stuit Grinham nu op haar één jaar oudere zus Rachael. De als derde ingeschaalde Australische was met 11-7, 12-10, 11-8 te sterk voor de Française Isabelle Stoehr, die een ronde eerder nog Vanessa Atkinson had uitgeschakeld. De tweede halve finale gaat tussen de Maleisische favoriete Nicol David en Natalie Grainger (4) uit de Verenigde Staten.

Bij de heren moet de nummer één van de wereld Amr Shabana het morgen opnemen tegen Thierry Lincou (8) uit Frankrijk. Diens landgenoot Gregory Gaultier (2) en de Engelsman James Willstrop (3) zijn de andere halve finalisten. Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Spanjaar Borja Golan.