07_englis_atkinson_hill_073.jpgSquashster Vanessa Atkinson is er gisterenavond (lokale tijd) niet in geslaagd om voor het eerst in tweeënhalf jaar een WISPA toernooi op haar naam te schrijven. De voormalige wereldkampioene was in de eindstrijd van de Alexandria Open 2008, een met USD $ 25,000 gedoteerd proftoernooi in de Egyptische badplaats Alexandrië, niet opgewassen tegen wereldkampioene Rachael Grinham (1). bo-_260.jpgSquashster Vanessa Atkinson is er gisterenavond (lokale tijd) niet in geslaagd om voor het eerst in tweeënhalf jaar een WISPA toernooi op haar naam te schrijven. De voormalige wereldkampioene was in de eindstrijd van de Alexandria Open 2008, een met USD $ 25,000 gedoteerd proftoernooi in de Egyptische badplaats Alexandrië, niet opgewassen tegen wereldkampioene Rachael Grinham (1).

De als tweede geplaatste Atkinson begon slecht aan de partij tegen de Australische favoriete en keek dan ook snel tegen een ruime achterstand aan. In de derde game herpakte de 31-jarige Nederlandse zich, maar ondanks verschillende mogelijkheden slaagde ze er niet in om deze lange game alsnog naar haar toe te trekken: 5-11, 2-11, 18-20.

Voor Grinham was het al weer de 28e proftitel uit haar carrière. De laatste keer dat Atkinson een toernooi meetellend voor de wereldranglijst wist te winnen, was in februari 2006. Toen was ze de sterkste tijdens de Tournament of Champions in New York.