Laurens Jan Anjema heeft zich geplaatst voor de halve finales van het Europese Kampioenschap squash. In Bratislava was de 25-jarige Nederlander, die eerder deze week wederom een plek steeg op de wereldranglijst naar positie zestien, in de kwartfinales te sterk voor de Fransman Renan Lavigne. Laurens Jan Anjema heeft zich geplaatst voor de halve finales van het Europese Kampioenschap squash. In Bratislava was de 25-jarige Nederlander, die eerder deze week wederom een plek steeg op de wereldranglijst naar positie zestien, in de kwartfinales te sterk voor de Fransman Renan Lavigne.

De drievoudige Nederlands kampioen, in de Slowaakse stad als vierde geplaatst, verloor nog wel de eerste game van de mondiale nummer 27, maar nam daarna het heft in handen: 8-11, 11-6, 11-8, 11-2. Met zijn overwinning stelde de Hagenaar zijn A-status bij het NOC*NSF veilig.

Anjema stuit nu opnieuw op een Fransman. Zijn tegenstander bij de laatste vier is Thierry Lincou, voormalig wereldkampioen en de huidige nummer zes van de wereld. De tweede halve finale gaat tussen de grote favoriet Gregory Gaultier uit Frankrijk, tweede op de wereldranglijst, en de als derde geplaatste
Adrian Grant uit Engeland. 

Aan de dameskant was er geen positief nieuws vanuit het Nederlandse kamp. De als tweede ingeschaalde Annelize Naudé ging verrassend onderuit tegen de Française Camille Serme. De Nederlands kampioene begon voortvarend aan haar partij tegen de Europees jeugdkampioene, maar aan het einde van de partij stond ze toch met lege handen: 11-2, 4-11, 7-11, 11-6, 8-11.

Ook
Orla Noom slaagde er niet in om door te dringen tot de laatste vier. De 22-jarige squashster uit Hoofddorp ging in straight games onderuit tegen Sarah Kippax: 7-11, 7-11, 6-11. Deze Engelse neemt het nu op tegen Serme. De andere halve finale bij de dames gaan tussen Isabelle Stoehr (Frankrijk) en Manuela Manetta (Italië).

Vanessa Atkinson (proftoernooi in Seoel) en Natalie Grinham (niet speelgerechtigd en tevens geblesseerd) ontbraken tijdens de Europese titelstrijd.