“Als jullie goed jullie best doen, spelen jullie hier over 10 jaar misschien wel de sterren van de hemel!” waren de woorden van scheidend bondscoach Sjef van der Heijden aan 10 jonge talenten die geselecteerd zijn voor het jeugdtalentenprogramma van Squashing Kids.
.

Na een spannende selectiedag op woensdag 23 april jl. zijn inmiddels 10 jonge talenten geselecteerd voor het jeugdtalentenprogramma van Squashing Kids.

De aftrap van het programma vond plaats op 1 mei jl. Samen met jeugdbondscoach Jason Morris en projectmanager van Squashing Kids, Nathalie van Rijn, hebben de kinderen een bezoek gebracht aan het grote Frans Otten Stadion in Amsterdam-Zuid, alwaar het Europese Kampioenschap voor Landenteams plaatsvond. Het kijken naar het spel van professionele squashers in de wedstrijden tussen Nederland en Zweden was voor de kinderen en een aantal enthousiaste meegereisde ouders een eerste kennismaking met professioneel squash.

De kinderen werden zeer vriendelijk ontvangen door bondscoach Sjef van der Heijden die hen uitnodigde vooral hard te juichen bij het maken van punten door de Nederlanders. “Als jullie goed jullie best doen, spelen jullie hier over 10 jaar misschien wel de sterren van de hemel!” voegde de bondscoach er nog aan toe.

Met de toernooiposter in hun handen hebben de kinderen tussen de wedstrijden door een groot aantal nationale en internationale topspelers ontmoet en een mooie handtekening bemachtigd. Nederlands kampioen en nummer 17 van de wereld, Laurens Jan Anjema, wenste de kinderen veel succes met het talentenprogramma.

Vanaf 8 mei starten de trainingen van de kinderen in squashcentrum Squash Up, waar de kinderen een flink aantal uren van de week gaan doorbrengen, zodat zij net zo goed worden als de spelers van het EK. Jason Morris, Orla Noom, Sander Kock, Margriet Huisman, Milja Dorenbos en Wesley Teeling hebben er veel zin in om de talenten te trainen. Ook Han Stam, bedrijfsleider van Squash Up, is blij met de komst van de kinderen in zijn centrum.

Woningcorporatie Ymere, Hemubo Almere BV, Stichting Topsquash Nederland, Gemeente Amsterdam, Next Events , Dunlop en Squash Bond Nederland zijn blij met de samenwerking in Squashing Kids. Met dit project wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de gezamenlijke doelstellingen van de zeven partijen, namelijk kinderen blijvend in beweging brengen, ze een kans geven hun squashtalent verder te ontwikkelen en daarmee woonomgevingen te verbeteren door kinderen een voorbeeldfunctie te geven.