Squasher Laurens Jan Anjema heeft op de wereldranglijst zijn hoogste notering ooit bereikt. De 25-jarige Hagenaar steeg van de 19e naar de 17e plaats, mede dankzij een toernooizege in februari in Canada. Anjema, deze week actief op het EK voor landenteams in Amsterdam, is de hoogst genoteerde Nederlander uit de squashgeschiedenis.  Squasher Laurens Jan Anjema heeft op de wereldranglijst zijn hoogste notering ooit bereikt. De 25-jarige Hagenaar steeg van de 19e naar de 17e plaats, mede dankzij een toernooizege in februari in Canada. Anjema, deze week actief op het EK voor landenteams in Amsterdam, is de hoogst genoteerde Nederlander uit de squashgeschiedenis.

Dylan Bennett kon het goede voorbeeld van zijn landgenoot niet volgen. De 23-jarige inwoner van Eindhoven zakte drie plaatsen naar positie 49. De 20-jarige Hoevenaars steeg daarentegen wel. De Houtenaar ging 11 plaatsen omhoog als gevolg van zijn finaleplaats tijdens de Roma Open 2008. De Egyptenaar Amr Shabana voert de wereldranglijst aan.

Bij de dames steeg voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson naar de negende plaats. De 32-jarige Haagse wil nog twee jaar doorgaan, in elk geval tot en met de WK in september 2009 in Nederland. Atkinson woont inmiddels wel weer in haar geboorteland Engeland, samen met de Engelse topsquasher James Willstrop.

Beste Nederlandse is Natalie Grinham. De geboren Australische heeft sinds kort een Nederlands paspoort en is de nummer twee van de wereld. Zij mag volgens de regels pas in 2009 voor het Nederlandse team uitkomen.

De andere Nederlandse speelsters in de top-100 zijn Annelize Naude (19), Orla Noom (37), Margriet Huisman (43), Karen Kronemeyer (53), Milja Dorenbos (76), Dagmar Vermeulen (81) en Milou van der Heijden (85). De in ons land woonachtige Maleisische Nicol David blijft de nummer een van de wereld.