De Nederlandse herenploeg heeft zich tijdens de Europese Kampioenschappen voor landenteams in Amsterdam geplaatst voor de halve finales. De equipe van scheidend bondscoach Sjef van der Heijden won in de laatste groepswedstrijd met 4-0 van Zweden, nadat eerder al Zwitserland en Hongarije met dezelfde cijfers waren verslagen. De Nederlandse herenploeg heeft zich tijdens de Europese Kampioenschappen voor landenteams in Amsterdam geplaatst voor de halve finales. De equipe van scheidend bondscoach Sjef van der Heijden won in de laatste groepswedstrijd met 4-0 van Zweden, nadat eerder al Zwitserland en Hongarije met dezelfde cijfers waren verslagen.

Kopman Laurens Jan Anjema, de kersverse nummer 17 van de wereld, gaf zijn ploeg het goede voorbeeld door Badr Abdel Aziz met 9-2, 9-1, 9-1 kansloos te laten. Tegelijkertijd pakte ook de Nederlandse nummer drie
Tom Hoevenaars de winst in zijn partij tegen Rasmus Hult (9-5, 9-2, 9-5). Dylan Bennett en Rene Mijs sleepten vervolgens de bonuspunten binnen voor Nederland. Beide squashers hadden daar wel de volle vijf games voor nodig. Bennett klopte Christian Drakenberg met 3-9, 3-9, 9-4, 9-4 en 9-4. Mijs versloeg de routinier Anders Thoren: 7-9, 9-7, 2-9, 9-4, 9-0.

In dezelfde poule B won Zwitserland met 4-0 van Hongarije. De Nederlandse mannen, in eigen land als tweede ingeschaald, moeten het nu bij de laatste vier opnemen tegen Frankrijk.