Laurens Jan AnjemaDe Nederlandse squashers hebben hun eerste twee duels op het Europees kampioenschap voor landenteams gewonnen. De mannen van scheidend bondscoach Sjef van der Heijden stonden in Amsterdam geen enkele game af aan Zwitserland (4-0) en Hongarije (4-0). Laurens Jan AnjemaAmsterdam (ANP) - De Nederlandse squashers hebben hun eerste twee duels op het Europees kampioenschap voor landenteams gewonnen. De mannen van scheidend bondscoach Sjef van der Heijden stonden in Amsterdam geen enkele game af aan Zwitserland (4-0) en Hongarije (4-0).

Nederland speelt donderdag het laatste groepsduel tegen Zweden. Alleen de nummer één van de groep gaat naar de halve finales. 

Volgens de bondscoach moet Nederland moeiteloos de halve eindstrijd halen. Daarna treft zijn team hoogstwaarschijnlijk Frankrijk. „Dat wordt een ander verhaal. Zij hebben de nummer drie van de wereld, Gregory Gaultier, in hun midden.” Nederland stelt daar Laurens Jan Anjema tegenover, nummer 19 op de ranglijst.

Hagenaar Anjema heeft nog nooit gewonnen van Gaultier en ook de overige Franse spelers zijn op papier beter dan de Nederlanders. Vorig jaar won Oranje op het EK nog wel van Frankrijk, maar het land miste destijds twee geblesseerde spelers. In de finale verloor Nederland van Engeland.