HOOFDDORP - Tijdens de Dunloptour 2007-2008 bij Meersquash in Hoofddorp hebben twee spelers van squash Beverwijk op zaterdag 26 januari zich wederom in de prijzen weten te spelen. Broer en zus Mitchel- en Miantha Kries haalden respectievelijk een eerste en derde prijs.

Miantha, in navolging van haar broer, is de laatste maanden bezig met een opmars. In december vorig jaar wist de pas 15-jarige Miantha bij de dames-C in Hillegom beslag te leggen op de 2-de plaats. Van 18 t/m 20 januari 2008 heeft zij het internationele Czech Junior Open toernooi voor meisjes onder de 17 jaar in Praag gespeeld. Nu heeft zij met een derde plaats bij de dames-C een vervolg gegeven aan haar squash aspiraties. In de strijd om de derde en vierde plaats moest Miantha aantreden tegen Jacqueline Reeuwijk. Na een flitsende start van Miantha (9-1 en 9-5) moest zij de derde game laten lopen (6-9). In de vierde game werd het heel spannend. Jacqueline Reeuwijk knokte voor haar laatste kans en wist op miraculeuze wijze de vierde game op haar naam te zetten (9-10). De vijfde en laatste game moest de beslissing brengen. Beide speelsters hielden elkaar in evenwicht waardoor een leuke dames wedstrijd ontstond. Miantha kon haar slagen beter en langer volhouden en wist deze finale game te winnen met 9-6. Hierdoor won zij de strijd met 3-2. Haar broer is haar voorbeeld en hij geeft haar vaak de stimulans om door te gaan. “Doordat Mitchel goed speelt en ik eveneens getraind wordt door de trainers van Mitchel hoop in nog veel prijzen te winnen” aldus Miantha.
Eindstand dames C: 1. Angela van der Geest, 2. Olga Delsasso en 3. Miantha Kries.

Mitchel begint in de squashwereld inmiddels zijn plaats te veroveren. Na vorig jaar, op 18-jarige leeftijd, Nederlands kampioen bij de heren-C te zijn geworden heeft hij daarna zijn pijlen gericht op de heren-B. Inmiddels heeft Mitchel nu 3 maal bij een heren-B toernooi in de finale gestaan en heeft hij er 2 gewonnen. Op 15 december 2007 was zijn eerste heren-B finale een feit. Toen moest hij nog zijn meerdere erkennen in Robin van Leeuwen. Vorige week in Bussum was het weer raak. Weer een finale plaats en deze keer was de eerste plek zijn deel.
Tijdens het Dunlop toernooi bij Meersquash in Hoofddorp kwam hij zijn eerdere opponent Robin van Leeuwen al in de kwart finale tegen en wist hem met 3-0 te verslaan. De halve finale tegen Tonnie Mijs was zenuwslopend. Na een 1-0 achterstand (3-9) wist Mitchel de tweede game op zijn naam te zetten (9-2). In derde game nam Mitchel aanvankelijk een 8-1 voorsprong maar Mijs wist op een zeer knappe manier terug te komen tot 8-8. Uiteindelijk trok Mitchel aan het langste eind (10-9). In de vierde game was het wederom spannend tot het laatste punt (10-8). De finale, tegen Rob Wiesehahn, ging in drie games de overwinning naar Mitchel (9-6, 9-4 en 9-5).
De eindstand van de heren-B: 1. Mitchel Kries, 2. Rob Wiesehahn en 3. Tonnie Mijs.

Maar het squashleven gaat door. Op de vraag aan Mitchel hoe hij over het spel van zus denkt zegt hij het volgende.”De inzet van Miantha tijdens trainingen en wedstrijden is zo vreselijk goed geworden dat ik denk dat Miantha het heel ver kan gaan schoppen”. Volgende maand staan de Nederlandse kampioenschappen weer voor de deur. Miantha zal haar debuut maken bij dames-C en Mitchel gaat het bij de heren-B proberen.

Afgelopen weekend heeft Miantha de stijgende lijn voortgezet. Miantha is als eerste geëindigd bij de dames-C tijdens Wilson tour in Groningen. (Red.)