WK Squash 2007 India Na een geweldig resultaat op het afgelopen Europees Kampioenschap in Italië, kan het Nederlandse squashteam onder leiding van Sjef van der Heijden zich nu ook bij de eerste 8 landen van de wereld scharen. Na een zeer spannende strijd werd met 2-1 gewonnen van Pakistan. 

Na een geweldig resultaat op het afgelopen Europees Kampioenschap in Italië, kan het Nederlandse squashteam onder leiding van Sjef van der Heijden zich nu ook bij de eerste 8 landen van de wereld scharen. Na een zeer spannende strijd werd met 2-1 gewonnen van Pakistan. 

WK Squash 2007 India De nummer 2 van Nederland Dylan Bennett ging als eerste de baan op tegen Mansoor Zaman en speelde een fantastische wedstrijd met bloedstollende rallies en geweldige shots van beide heren. Dylan domineerde zijn linkshandige tegenstander geheel op de linkerkant van de baan. De 3 gemiste gameballen en een 14-16 verlies in de eerste game leken Dylan niet te deren. Dylan bleef knokken en dwong zijn tegenstander steeds scherper te gaan spelen. Bij Dylans eerste gamebal in de tweede game leek de game binnen door een fout van de tegenstander, de scheids zag de bal echter goed. Dylan liet zich niet van de wijs brengen, redde een gamebal en sloeg daarna zelf de game binnen met 15-13. Dylan bleef knokken, ook bij een 6-3 achterstand in de derde game. Hij vocht terug en forceerde steeds meer fouten bij zijn Pakistaanse tegenstander. In de laatste game bleef het spannend, maar Dylan was overal bij en bleef pushen. Na 50 minuten spelen sloeg Dylan onder luid geklap van het Nederlandse front het eerste punt voor Nederland binnen (14/16, 15/13, 11/7, 11/8)

De tweede wedstrijd ging tussen Laurens Jan Anjema en de kleine, maar zeer snelle Aamir Atlas Khan. In de eerste game was de Pakistaan nog zichtbaar aangedaan door de eerdere verliespartij. LJ was goed gefocust en won deze game met 11/3. De tweede game was al een stuk spannender, maar het lukte LJ om zijn tegenstander achter zich te houden om zo fouten van zijn tegenstander te forceren en kansen voor zijn eigen shots te creëren. LJ bleef goed geconcentreerd en maakte de wedstrijd heel professioneel af in 3 games. De ontlading was groot en zeker bij LJ (11/3, 11/9, 11/4, 33 min).

Bij deze 2-0 stand deed de laatste wedstrijd er voor de winst niet meer toe. Piëdro Schweertman begon gemotiveerd aan de death rubber wedstrijd tegen Farhan Mehboob. Het was een redelijk ontspannen wedstrijd, waarin Piëdro simpelweg overklast werd door zijn zeer beweegbare tegenstander. Het werd 11/7 11/8, waardoor de eer van Pakistan nog een beetje gered was.

De heren zullen vanavond nog even gemasseerd worden door de fysio, die ook is meegereisd om morgen in de kwartfinale te knallen tegen regerend wereldkampioen Engeland. De wedstrijd is weer om 16.00 (locale tijd), dus Nederland kan in hetzelfde dagritme blijven zitten.

 

WK Squash 2007 India