WEERT - Precies om 12 uur ging het hoofdtoernooi van het Impuls Squash Open van start. De eerste wedstrijd ging tussen de Nederlander Rene Mijs en de enige lokale speler die zich wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi, Wim van Asten.

Wim van Asten, gisteren goed voor het uitschakelen van een geplaatste speler, wist niet te winnen van de Nederlander Rene Mijs. Rene Mijs won met 3-0, waardoor Rene Mijs op dat moment de enige Nederlanders was die zich plaatste voor de kwartfinales van vanavond. De als eerste geplaatste Andras Torok wist zijn eerste wedstrijd te winnen. In drie sets werd de Fransman Thibault Gouti eenvoudig opzij gezet, 3-0. Andras Torok is de volgende tegenstander van Rene Mijs in de kwartfinale die vanavond om zes uur begint.

Ook Michael Fiteni wist zich te plaatsen voor de kwartfinales. In een enerverende wedstrijd wist hij te winnen van de als vierde geplaatste Philip Nightingale, 3-0. Naast Philip Nightingale verloor het toernooi nog een geplaatste speler, namelijk Rik Smet. Jason Barry was met 3-0 te sterk.

Bastiaan Meulenbelt, de tweede Nederlander in het hoofdtoernooi, speelde tegen de als derde geplaatste Patrick Gaessler. Bastiaan pakte de eerste game, maar stond de andere drie opeenvolgende games af aan zijn tegenstander. Dit leidde tot de uitschakeling van de Nederlander op het toernooi. Patrick Gaessler won met 3-1.

Andere spelers die zich geplaatst hebben voor de kwartfinales zijn Ricky Davies en Shaun Le Roux. Ricky Davies versloeg Neil Hitchens met 3-0. Shaun Le Roux wist te winnen van de als tweede geplaatste Romain Tenant, 3-1.