WEERT -  Vanavond zijn de laatste vier wedstrijden van de kwalificatieronde gespeeld. De eerste wedstrijd ging tussen Wim van Asten en Luke Forster. Wim van Asten wist zich in de eerste kwalificatieronde als enige lokale speler te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde.

Wim van Asten begon goed aan de wedstrijd en nam een grote voorsprong van 7-1 in de eerste game, maar Luke Forster vocht zich terug in de wedstrijd tot 10-9. Wim van Asten trok aan het langste eind en won de eerste game met 12-10. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door Wim van Asten met 3-0 en wist zich als enige lokale speler te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

De laatste Nederlander in het kwalificatietoernooi heeft het net niet gehaald door te dringen tot het hoofdtoernooi. Na een moeizame wedstrijd wist Jason Barry (als eerste geplaatst voor het kwalificatietoernooi) te winnen van Tom Hoevenaars. Tom Hoevenaars nam zelfs een 2-1 voorsprong, maar de overige twee games gingen verloren waardoor Tom Hoevenaars werd uitgeschakeld voor het hoofdtoernooi. De Nederlandse hoop ligt nu in handen van Rene Mijs en Bastiaan Meulenbelt die zaterdag van start gaan.

De andere twee spelers die zich voor het hoofdtoernooi wisten te plaatsen zijn Michael Fiteni en Shaun Le Roux. Michael Fiteni won van Christian Drakenberg met 3-0 en Shaun Le Roux wist te winnen van Joe Lee, 3-0.