Deelname Nederlands team aan wereldkampioenschappen Racketlon in België (Oudenaarde) van 1 t/m 4 juni

Het Nederlands team Racketlon speelt van 1 t/m 4 juni het WK in België. Het aantal deelnemende landen is 15, te weten België, Engeland, Oostenrijk, Duitsland, China, Zweden, Wales, Polen, Finland, Hongarije, Portugal, Schotland, Tsjechië, Frankrijk en Nederland.
De Nederlandse selectie bestaat uit ondermeer ex-tennisprofessional Fernon Wibier, tennisprofessional Bart Beks en Nederlands
kampioen Racketlon Mariëlle van der Woerdt.

Nederland komt in de eerste ronde uit tegen Schotland. Bij winst speelt Nederland tegen Zweden (wereldkampioen 2005). Teamcaptain Veldkamp is optimistisch over de kansen van het Nederlands team: “Vorig jaar is het WK voor het Nederlands team niet zo succesvol verlopen. Met een twaalfde plaats in onze achterzak, kan het dit jaar alleen maar beter gaan. Verder heeft de Nederlandse selectie zich versterkt met spelers als Wibier en Beks. Op de disciplines tennis, badminton en squash behoort Nederland tot de wereldtop. Een plek bij de laatste 8 behoort zeker tot de mogelijkheden”.

Naast het WK voor landenteams, zal Nederland ook vertegenwoordigd zijn op het individuele kampioenschap. Vorig jaar wisten de Nederlandse dames Van der Woerdt en Crouse door te dringen tot de laatste 16. Dit jaar zal ook squashprofessional Milja Dorenbos deelnemen aan het WK. “We zijn blij dat Dorenbos erbij kan zijn gezien haar drukke agenda. Na het WK Racketlon, vliegt zij direct door naar Hongarije om deel te nemen aan het EK squash”, aldus Veldkamp.

Het Nederlands Team Racketlon 2006
H1. Fernon Wibier (ex-tennisprof ATP)
H2. Bart Beks (tennisprof—ATP)
H3. Paul Twisterling (A-badmintonner)
H4. Jacques van Leeuwen (A-squasher)
H5. Marc Veldkamp(A-squasher)
D1 Mariëlle vd Woerdt (Nederlands kampioen Racketlon 2006)
D2 Milja Dorenbos (squashprofessional - WISPA)

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Zie www.racketlon.com (internationale site van de IRF), www.racketlon.be of www.racketlon.nl.