Marcel Borst voorzitter van nieuw Management Team

Squash Bond Nederland (SBN) voert een nieuwe structuur door, waarbij de positie van het bondsbureau en het bestuur aanzienlijk wijzigt. Als eerste stap in het proces zal per 1 juli aanstaande een Management Team binnen het bondsbureau worden geformeerd. Hierbij zijn drie portefeuilles samengesteld, waarvoor de individuele management teamleden operationele eindverantwoordelijkheid dragen: (1)Voorzitter (o.a. coördinatie en financiën), (2) Squashtechnische en -organisatorische zaken en (3) Marketing & PR.

Marcel Borst (42) wordt voor de periode van drie jaar tot voorzitter benoemd; voor de portefeuille Squashtechnische en -organisatorische zaken is Ian Cherington (47) verantwoordelijk. De portefeuille Marketing & PR blijft nog vacant. De management teamleden en de leden van het bestuur verdelen de taken. Marcel Borst is al vele jaren in diverse rollen actief in de squashwereld en is momenteel penningmeester. Deze functie legt hij per 1 juli neer. Marcel is zelfstandig ondernemer en is voor 60% van zijn tijd beschikbaar als voorzitter van het Management Team.

Ian Cherington is sinds 2002 topsportcoördinator van SBN. Tevens heeft SBN Maurice Wolters aangesteld. Hij zal leiding geven aan een aantal projecten dat is opgestart om de positie van SBN in de squashmarkt te verstevigen. Wolters tot begin 2005 werkzaam bij NOC/NSF en sinds enige tijd werkzaam als zelfstandig (sport)organisatie consultant. Frank van Loon, de huidige directeur van het bondsbureau, vertrekt per 1 juli aanstaande bij SBN.

Het bestuur is van mening dat hiermee een goede organisatorische basis wordt gelegd om de groeiambitie te realiseren.

Bron: Squash Bond Nederland