WILSON TOUR SQUASH CITY

Amsterdam, zondag 7 mei 2006

Wilson Squash tournament Squash City Amsterdam

Wereldkampioene wint Wilson Squash CITY Amsterdam

Nicol David was het natuurlijk wel aan haar status verplicht. Er stonden geen kostbare WISPA punten op het spel en het prijzengeld was ook niet zo hoog als wat zij normaal gewend is van het internationale circuit, maar haar reputatie als regerend Wereldkampioene stond natuurlijk wel op het spel. Haar deelname was een geste naar de toernooiorganisatie en het squashcentrum waar het toernooi werd gehouden. Nicol David reist voornamelijk de wereld rond, maar als zij geen toernooien heeft, dan verblijft zij in Amsterdam en traint dan met haar trainster/coach Liz Irving op de squashbanen van Squash City. In de halve finale versloeg zij de nummer 6 van Nederland, Dagmar Vermeulen met de nodige overmacht. In de finale mocht zij aantreden tegen haar landgenote Tricia Chuah, die in haar halve finale Milja Dorenbos vrij eenvoudig klopte. Maar ook de nummer 35 van de Wereld had weinig kans tegen de kleine wervelwind uit Maleisië. Nicol David gunde haar landgenote 8 puntjes en won daarmee het toernooi.

Bij de mannen mocht Lucas Buit voor de zesde maal de hoofdprijs in ontvangst nemen. In de halve finale won hij van Jay Francis met 3-0 en in de finale was hij te sterk voor de Australiër Glenn Keenan. Keenan stond twee jaar geleden nog in de top 50 van de wereld en is bijna 10 jaar jonger dan Buit, maar had weinig in te brengen tegen de negenvoudig Nederlands Kampioen. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door de Engelsman Jay Francis. In een zware wedstrijd die 5 games duurde trok hij aan het langste eind.