topsquash-logo

 

 



Zowel de heren als de dames van Hemubo / Squash Almere hebben gisterenavond op het Fanny Blankers Koen Sportpark een overwinning geboekt. Het herenteam versloeg naaste concurrent HSRC De Diepput met 8-4. De Almeerse vrouwen lieten geen spaan heel van Steijn Sports: 14-2.

Ondanks de overwinning kregen de heren ook een groot verlies te slikken. Kopman Tommy Berden moest halverwege de eerste game zijn wedstrijd staken tegen Raj Nanda met een vervelend uitziende handblessure. Gevreesd wordt voor een herhaling van zijn peesblessure, die hem eind 2005 vijf maanden aan de kant hield. Dylan Bennett en Stefan Eveleens haalden desondanks de buit binnen voor de Almeerders door respectievelijk Piedro Schweertman en Rombert Jan Anjema te verslaan.

De dames traden aan zonder kopvrouw Natalie Grinham, die echter waardig werd vervangen door Rebecca Botwright. De Engelse nummer 30 van de wereld klopte de hoger aangeslagen Sharon Wee, 18e op de mondiale ranglijst, in vijf spannende games. Margriet Huisman zorgde ook voor een kleine verrassing door de Nieuw-Zeelandse Louise Crome het nakijken te geven. Eerder in het seizoen had Huisman nog haar meerdere moeten erkennen in de nummer 34 van de wereld. Daphne Albada Jelgersma en Melissa Meulenbelt zorgden voor het maximale aantal punten door Willemijn Vader en Laura Zentveld kansloos te laten.

Door de overwinningen staan beide teams van Hemubo/Squash Almere weer een stuk steviger op een plek die aan het einde van de competitie recht geeft op deelname aan de Play-Offs. De vrouwen spelen over twee weken hun volgende competitiewedstrijd tegen Meersquash, wederom op het Fanny Blankers Koen sportpark. De heren ontvangen een week later titelkandidaat Squash Apeldoorn.