In de zesde speelronde van de eredivisie squash had teammanager, Thony Schwab, een stunt in gedachten tegen de nummer twee van de ranglijst. Maastricht. Door wat extra sponsor inkomsten zou de Fransman Renan Lavigne worden ingezet en de Duitser, Andre Hascker.

Met die “line up” zou een maximale overwinning tot de mogelijkheden behoren. Helaas moest de Fransman op het laatste moment verstek laten gaan vanwege een lichte blessure. Hierdoor viel het plan in duigen. Karel Huisman werd zijn vervanger. Huisman speelt de laatste tijd behoorlijk sterk, dus geheel kansloos was Flevoparq niet, maar de kansen waren wel gekeerd. Helaas haalde Huisman het niveau van de laatste weken niet en verloor hij met 1-3 van jeugdinternational, Tim van der Pluijm. Op positie 1 moest Andre Hascker het opnemen tegen Dylan Bennett. De Nederlander in dienst van Maastricht is normaal gesproken een maatje te groot voor de Duitster. Dat bleek ook wel uit de uitslag. Hascker liep zich een ongeluk, maar Bennett was oppermachtig en won met 3-0. De eer en de broodnodige punten werden gered door teamcaptain Glenn Keenan die met 3-0 van jeugd international Rick Penders won.

Door deze 10-4 nederlaag bleef Flevoparq wel op de zesde plek staan, maar zag de concurrentie naderen. Zwolle staat nu nog maar 1 punt achter en Beverwijk staat op zes punten. Over 2 weken laatste speelronde van de eerste seizoenshelft. Flevoparq neemt het dan op tegen Meersquash uit Hoofddorp. Bij een dikke nederlaag komt de rode lantaarn heel dicht bij.