De wedstrijd tussen Dronten en DidacticumVictoria uit Rotterdam gisteravond in de eredivisie squash begon bijna een uur te laat. Reden: de Rotterdamse equipe van teammanager John de Paauw vertrok ruim op tijd uit de Maasstad, maar zat bijna drie uur vast in de file! Victoria won wel: 3-11.

'Op drie' geeft De Paauw iedere wedstrijd de mogelijkheid aan 'de jeugd' om zich te manifesteren. De ene keer is zijn zoon Tomas aan de beurt, gisteren was het aan Michael Ernst. Tot nu toe leverde de gedurfde tactiek van de manager van Didacticum Victoria louter nederlagen op, hoewel Ernst gisteren heel dicht bij een overwinning was. Hij verloor 3-2 in de vijfde game. "Michael was de hele wedstrijd net iets te langzaam en had moeite om in zijn ritme te komen," aldus De Paauw. "Niet gek als je net drie uur in de auto hebt gezeten. Ik was zelf ook gaar!"
De Australiër Steve Finitsis heeft daar als echte prof blijkbaar allemaal minder last van. De nieuwkomer bij Victoria speelde tot nu toe alle competitiewedstrijden (vier in totaal) mee en won alles ruim. Gisteren veegde hij de vloer aan met de arme Drontenaar Sander van Tour, die in het verleden ook voor Victoria uitkwam: 0-3 met een punteneindstand van 8-33. De laatste game won Finitsis, die het goed naar zijn zin heeft bij de Kralingse club, met 0-11!
Aan clubtrainer Stephen Cooke om het karwei af te maken voor Victoria, wat hij ook bekwaam deed: 0-3. "Ik ben zeer tevreden, vooral gezien de omstandigheden," aldus John de Paauw.
Victoria komt volgende week weer in actie, thuis tegen Zwolle.

KEAN Flevoparq Dronten-Didacticum Victoria Rotterdam 3-11.
Bart van Wijnhoven-Michael Ernst 3-2 (11-9, 9-11, 11-9, 6-11, 11-9).
Sander van Tour-Steve Finitsis 0-3 (6-11, 2-11, 0-11).
Karel Huisman-Stephen Cooke 0-3 (10-12, 8-11, 7-11).