wilson-tourAmstelpark en de Wilson Tour organisatie presenteren met trots de 5e editie van het Amstelpark Team toernooi. Een toernooi dat sportieve competitie vermengt met fun en gezelligheid. Een teamtoernooi is een sociaal gebeuren en dat gevoel willen we met dit toernooi ook uitdragen. Je kunt meedoen met je competitieteam, maar ook met je vriendenclub of zelfs een team samenstellen van spelers van verschillende clubs.

ATT-Amstelpark

 

Amstelpark Team Toernooi 2010 (ATT 2010)

Amstelpark en de Wilson Tour organisatie presenteren met trots de 5e editie van het Amstelpark Team toernooi. Een toernooi dat sportieve competitie vermengt met fun en gezelligheid. Een teamtoernooi is een sociaal gebeuren en dat gevoel willen we met dit toernooi ook uitdragen. Je kunt meedoen met je competitieteam, maar ook met je vriendenclub of zelfs een team samenstellen van spelers van verschillende clubs. Er zijn vier categorieën en je speelt minimaal 3 teamwedstrijden. Een team wordt gevormd door minimaal vier spelers. Dit mag aangevuld worden met maximaal 2 reserves. Een teamwedstrijd bestaat uit 3 enkels en 1 dubbelwedstrijd. Naast een leuke attentie, krijg je een heerlijke maaltijd voorgeschoteld en mag je gebruik maken van het zwembad en sauna.

 

AMSTELPARK TEAM TOERNOOI 2010
Sportcentrum Amstelpark, Amsterdam, 20 maart 2010 ATT 2010

 

Locatie : Amstelpark - Koenenkade 8 - Amsterdam


Datum : Zaterdag 20 maart 2010


Tijd : 11.00 uur t/m 20.00 uur. (Sommige categorieën beginnen later)


Categorieën : A B en C ( gemengd). Sterkte is gebaseerd op de herensterkte, 1 specifieke damescategorie


Opzet : Minimaal 3 teamwedstrijden. Drie enkelpartijen en 1 dubbelwedstrijd.


Bezetting : Maximaal 4 A-teams, 8 B-teams en 8 C-teams en 4 damesteams


Extra : Special Edition T-shirt, Dinerbuffet maaltijd, Wilson sportprijzen, Gratis gebruik Sauna & Zwembad (badkleding verplicht), Meetellend voor de Toernooi.nl ranglijst 2010


Team : Minimaal vier spelers. Je mag aanvullen met maximaal 2 reserves. Gemengde teams zijn mogelijk. Uitgegaan wordt van de herensterkte.


Kosten : 80 euro voor een team van 4 spelers. Meerprijs per reserve bedraagt 15 Euro. Dus team van 5 spelers = 95 euro. Team van 6 spelers = 110 euro


Inschrijven : Via http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=07E00634-BC56-4F9C-99F1-381EE97B0DD2 of contact opnemen met Thony Schwab via telefoonnummer 0621 588 732 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Men kan tot woensdag 17 maart (20.00 uur) aanmelden. Een team dient via een verplichte teamcaptain de inschrijving te regelen.


 


TEAMVOORWAARDEN AMSTELPARK TEAMTOERNOOI 2010


 

  • Er zijn vier categorieën.: A / B en C en een specifieke dames categorie.
  • Teams mogen gemengd zijn. Met uitzondering van de dames categorie.
  • Minimaal 4 spelers en maximaal 6 spelers
  • Er wordt uitgaan van de herensterkte bij het categoriseren
  • Een dame wordt ingeschat op haar speelniveau tegen heren
  • Je mag maar voor 1 team uitkomen.
  • Teamspelers dienen naar sterkte te worden ingedeeld
  • Er dient een teamcaptain te worden benoemdA - categorie
Competitieniveau : Eredivisie t/m 2e divisie.
Ranglijst-niveau : SBN Ranking van 150 en hoger
Beperking : Er mag maar 1 speler van Eredivisieniveau (of een SBN ranking hoger dan 40) opgesteld worden in een wedstrijd. Let wel, in een wedstrijd, niet in een team.

B - categorie
Competitieniveau : 2e divisie en promotieklasse.
Ranglijst-niveau : 1 speler mag een ranking hebben die tussen de 151 en 200 ligt. De overige spelers moeten een ranking hebben die lager is dan 201
Beperking : Geen

C - categorie
Competitieniveau : 1e klasse t/m 3 klasse
Ranglijst-niveau : 1 speler mag een ranking hebben die ligt tussen de 500 en 850 ligt. De overige spelers moeten een ranking hebben vanaf 850 en lager
Beperking : Geen

DAMES Categorie
1 dame in het team mag een ranking hebben die tussen de 150 en 200 ligt. De overige dames dienen een ranking te hebben die boven de 200 ligt. Heb je een een ranking die lager dan de 150 is, dan kun je bij de gemengde categorie meedoen.

Aanvullend informatie
Je mag in een hogere categorie uitkomen. Je mag echter niet in een categorie uitkomen die onder je speelniveau ligt. De organisatie is vrij strikt met het hanteren van deze regel en zal bij overtreding overgaan op diskwalificatie. Een vrouwelijke speler wordt globaal 1,5 categorie lager ingeschaald dan haar damesspeelsterkte.

Voorbeeld : Als je normaal een goede B1-speelster bent, dan wordt je ingeschaald als een C2-speler bij de heren.

Je dient aan beide voorwaarden (competitie & ranglijstniveau) te voldoen.

Voorbeeld : Je speelt promotieklasse, maar je SBN ranking is 147. Je mag dan alleen deelnemen in de A - categorie, ondanks dat je promotieklasse speelt.

BIJ TWIJFEL OVER SPEELSTERKTE, CONTACT OPNEMEN MET DE ORGANISATIE


Uit het Archief !
Amstelpark Team Toernooi 2007 groot succes

Het Amstelpark Team Toernooi (ATT 2007) kende afgelopen weekend zijn 2e editie en het evenement lijkt nu al een traditie te zijn. Een record aantal deelnemende teams, veel strijd, nog meer gezelligheid en een swingend afsluitend themafeest. Er werden in totaal 240 wedstrijden op 1 dag gespeeld. Het ATT 2007 is daarmee onbetwist het grootste 1 daagse toernooi in Nederland. Er werd dan al vanaf kwart over tien in de ochtend gespeeld tot bijna middernacht. Gelukkig waren de sauna & zwembad faciliteiten van Amstelpark, uitstekende alternatieven voor de wachttijden tussen de wedstrijden.

Er deden 36 teams mee verdeeld over 4 categorieën. Ondanks de fun factor bij dit toernooi, is de prestatie zeker van belang. Squashen voor de lol kun je door de week doen bij de training. Bij een toernooi hoort natuurlijk een pittige competitie. De kunst is om de modus te vinden tussen gezelligheid en resultaat. Het ATT 2007 is hierin goed geslaagd. Sowieso versterkt het spelen in een team het sociale aspect bij deelnemers.

Squash World 1 wint de “ladies” categorie
Omdat de categorieën A B en C, gemengde teams waren met de herensterkte als graadmeter, was er een speciale dames categorie voor B/C speelsters. Deze speelsters konden namelijk lastiger instromen bij de andere teams. Een B speelster is bijvoorbeeld gelijk aan een redelijk C speler, dus die kan meedoen in een C of zelfs B team. Daarom een speciale dames categorie met vier fanatieke teams. De finale werd gewonnen door de dames van Squash World 1 onder aanvoering van onder aanvoering van Suzan Oudejans en haar teamgenoten, Jeanne van de Linden, Alda Koolmees, Juana Kibbelaar en Nicole Das. Squash World I en II waren in de poule al te sterk voor Amstelpark en Wellness Bussum. In de laatste wedstrijd was het dus, winner takes it all. In deze spannende wedstrijd, die dus eigenlijk een finale was, waren zij te sterk voor hun clubgenoten van World dames 2.

1. Squash World I
2. Squash World II
3. Amstelpark
4. Wellness Bussum


Wilson Team wint bij de C teams
Bij de C categorie deden er 14 teams mee. Gemengde teams waar uit wordt gegaan van de herensterkte. Een C team betekent overigens geen C spelers, maar spelers met een ranking van 750+. Er mag 1 speler meedoen met een ranking vanaf 500. Het Wilson team bestaande uit Rick Franz, George Wijk, Monique Teuling en Thony Schwab, was in de finale te sterk voor Leningrad, een formatie van Squash World spelers die vorig jaar de C categorie op hun naam schreven. Toen wonnen zij van…. jazeker het Wilson team. De rollen waren nu omgedraaid. Het Wilson team maakte het verschil door steeds hun dubbelwedstrijd te winnen. In deze format van drie enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, is de dubbel extra belangrijk omdat hij doorslaggevend is bij een gelijke stand in wedstrijden en games. Doordat Monique Teuling op positie drie met 2-0 won en het koppel Thony/George hetzelfde deden in de dubbel, was het na twee wedstrijden gelijk al over en uit voor Leningrad. De overige twee wedstrijden waren niet meer van belang. De stramme spruiten (Victoria) onder leiding van Arend Keemink, pakte de derde plek door de mannen van Willem van Meerkerk (ASRC) te verslaan.

1. Wilson team
2. Leningrad (world)
3. Stramme Spruiten (Victoria)


Sex Searchers sterkste bij de B Teams
De B-categorie bestond uit 12 teams. Gezien het een uitspeelschema betrof, moesten deze teams continue spelen. Zodra een ronde gespeeld was en de volgende tegenstander weer bekend was, dan kon je weer aan de bak. Maar ondanks dat deze teams bijna geen gelegenheid hadden voor een relax periode in de sauna of zwembad, was er geen wanklank te horen en dat kenmerkt de echte liefhebber. Zelfs het Oosters buffet moest er snel tussendoor worden gedaan, omdat de volgende ronde zich alweer aandiende. In de B-Categorie zaten een vijftal teams, die zo sterk mogelijk waren samengesteld. Er waren echter ook mindere sterke teams die enigszins waren samengesteld met een hoge fun factor. Zo speelde Rob Wiesehann met zijn vier dames (angels), die overigens een aardig balleltje konden slaan. Er deed ook een volledig uit damesteam mee en een team met talentvolle jeugdspelers. Het was dus een gevarieerd deelnemersveld, uiteindelijk was het de Sex Searchers onder aanvoering van teamcaptain Michael Schults die er met de eerste prijs van door gingen. Een uitgebalanceerd team. Zo werd racket tycoon, Scipio van der Schoot, uitsluitend in de dubbel ingezet. Mark van Veenhuizen was de nummer 1 van het team, aangevuld met Mark Veltman en Stephan Patz. Toch was het een lastige missie, want na een redelijk eenvoudig 1e ronde, moest er afgerekend worden met SRCA die met een sterke selectie aantrad. In de finale was de tegenstander, the Untouchables (All Inn) onder aanvoering van Heleen Roling. The Untouchables hadden met Fred van Eck, de hoogst geplaatste speler in de categorie B, maar moesten dit compenseren met minimaal 1 dame in de basis. De overwinning van het team van Schults gaf aan dat je beter spelers kunt werven die zorgen dat het team in de breedte sterk wordt en dat je dubbelspecialisten moet inzetten. Squash City werd derde.

1. Sex Searchers
2. The Untouchables (All Inn)
3. Squash City


SquashWeb prolongeert de titel (A teams)
De sterkste categorie had nog een beperkende regel voor de teams. Om het enigszins tot een spannende competitie te laten komen, mocht elk team maar 1 speler uit de top 50 van Nederland opstellen. Op twee teams na hadden alle teams een dergelijk A speler in het team. Dit gaf aan dat het toernooi bij de A teams behoorlijk hoog is. De finale was dus een herhaling van 2006. Squashweb maakte hun plaatsing waar door in een ware thriller de finale te winnen van Zwolle. Het squashweb team was in vergelijking met vorig jaar versterkt met twee spelers. Martijn Kock was aangetrokken om de nummer 1 positie in te nemen. Hij was met een 18e plek op de SBN ranglijst ook de hoogst geplaatste speler van het toernooi. Mickey Richards was de tweede aanwinst. Daniel Lagewaard en Karim Ders waren er vorig jaar al bij. Al met al een hoog Squash World gehalte bij het squashweb team. Zwolle had maar 1 speler in het team die er vorig jaar ook bij was, Rene Bron. Op 1 speelde nu Jeroen van Vilsteren. Verder de nummer 6 van Nederland, Dagmar vermeulen en Karel Huisman.

Zoals gezegd was de finale een thriller. Ondanks dat de wedstrijden Best of Three waren, duurde de wedstrijd ruim 3 uur. Zwolle verloor de eerste twee wedstrijden, maar bleef in de wedstrijd door de dubbel te winnen na een enorme strijd. Rene Bron vocht in de laatste wedstrijd voor wat hij waard was, maar door een gameverlies tegen Daniel Lagewaard, kon Squashweb voor de tweede achtereenvolgende keer de champagne ontkurken. Vooral voor Daniel Lagewaard was het weer een emotioneel moment, want het is tegenwoordig de enige prijs die hij jaarlijks wint.

1. SquashWeb
2. Squash Zwolle
3. Beverwijk


Uit het Archief van de ATT 2006

SquashWeb wint het ATT 2006 (A teams)

De sterkste categorie had nog een beperkende regel voor de teams. Om het enigszins tot een spannende competitie te laten komen, mocht elk team maar 1 speler uit de top 50 van Nederland opstellen. Op twee teams na hadden alle teams een dergelijk A speler in het team. Dit gaf het toernooi toch ook een serieus niveau.

Favoriet Squashweb maakte hun plaatsing waar door in een ware thriller de finale te winnen van Zwolle. Dit terwijl het team kort voor het toernooi een afmelding kreeg van de teamcaptain Olav ter Weijden, die op de avond daarvoor een slippertje had gemaakt met zijn fiets. Echter Squasweb master, Jeroen Baneman, nam het teamcaptainschap over en leidde zijn team naar de overwinning. Zoals gezegd was de finale een thriller.

Ondanks dat de wedstrijden Best of Three waren, duurde de wedstrijd bijna 4 uur. De wedstrijd tussen beide nummers 3 ging tussen Jeroen Baneman en invaller Michael Schults. Schults won deze met 2-1. Baneman oorspronkelijk alleen de dubbels spelen, maar was genoodzaakt door de afmelding van Olav ter Weijden om zelf op positie 3 te spelen. Nog niet geheel hersteld van maanden blessureleed, verloor Baneman dus van de strijdlustige Schults.

Rene Bron van Zwolle verloor vervolgens in een slooppartij van Daniel Lagewaard met 2-0. De derde wedstrijd ging tussen Karim Ders van Squashweb en Meindert Kooistra. Ook in deze wedstrijd waren de spelers aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won Karim met 2-1 de wedstrijd. Het kwam dus allemaal aan op de dubbelwedstrijd. Zwolle moest in ieder geval met 2-0 winnen om nog een kans te maken op de titel.

Het koppel Bron/Kooistra slaagde erin, ondanks het behoorlijke weerwerk van Lagewaard/Ders, om zonder gameverlies van de baan te stappen. Het was echter niet voldoende voor de overwinning. Na het tellen en hertellen bleek dat Squashweb had gewonnen met een marginaal verschil van 5 punten. Squashweb mocht zich dan ook de terechte winnaar van deze eerste editie kronen. Voor Daniel Lagewaard was het weer eens een hoofdprijs sinds 2001.

Het R&S squashteam met Niels Hoevenaars legde beslag op de derde plaats.

 

FOTO'S ATT

 

ATT 2009