wilsonDe Toernooi.nl Ranking is het algemeen klassement van alle Wilson toernooien in een seizoen. De winnaars van de verschillende categorie├źn winnen niet alleen een wisseltrofee, maar ook een geldprijs.

De heren en dames A toucheren 300 euro en bij de overige categorie├źn krijgen de lijstaanvoerders 100 euro. Met nog de afsluitende Grand Final in Hillegom voor de boeg zijn er nog geen beslissingen gevallen. Bij de heren A zijn er nog een hoop kanshebbers. Dit heeft te maken met het gegeven dat er dubbele punten te winnen zijn. Gilly Lane staat nu bovenaan, maar er zijn wel 5 spelers die op het vinkentouw zitten, waaronder Mitchel Kries, Tom Hoevenaars, Piedro Schweertman en Rene Mijs.

Bij de dames spitst de strijd zich toe tussen Dagmar Vermeulen en Lisette Eschweiler. Dagmar heeft de wisselbeker vijf maal op rij gewonnen, maar staat nu 50 punten achter. Bij een goed resultaat van Lisette kan het zijn dat Dagmar haar beker moet afstaan. Bij de heren B staat Jordy Verdonk bovenaan, maar ook hier is de strijd nog niet beslist.

De heren C strijd lijkt wel te zijn gelopen. Philip Keckeis kan alleen door Michael Schults worden ingelopen, maar die doet niet mee. Philip hoeft dus alleen op te komen draven.

De heren D kan nog door wel 7 spelers worden gewonnen. Op dit moment gaat Thony Schwab aan de leiding, maar de verschillen zijn miniem.

Dit geldt niet voor de dames B, waar Wendy Gunther een gat heeft geslagen en alleen een redelijk resultaat hoeft te boeken voor de eindoverwinning.

De dames C is nog wel spannend. Dimphy Berg staat bovenaan, maar ook hier zijn de achtervolgers nog niet kansloos.

Je hebt alleen recht op de geldprijs als je de Grand Final speelt. De Grand Final wordt gehouden op 4 & 5 juli bij het gezellige Squash Hillegom. Bij de heren en dames A/B is het schema maximaal 16 deelnemers. Bij de heren C en D ligt de grens op 32 spelers.

Inschrijven kan tot woensdag 1 juli via www.wilsontour.nl.