Wilson Squash TourIn januari was Gilly Lane de eerste Yank die ooit een Wilson Toernooi titel won. In Bussum versloeg hij toen Rene Mijs. In Delft boekte de sympathieke Amerikaan wederom een toernooizege. In een vrij sterk deelnemersveld won hij de eerste twee ronden vrij eenvoudig. Pas in de halve finale kreeg hij enige tegenstand van Rene Mijs, maar was hij toch duidelijk sterker dan de speler van Victoria Rotterdam. In de finale moest hij afrekenen met Tom Hoevenaars, die ook indrukwekkende uitslagen had geboekt gedurende het toernooi. In drie wedstrijden incasseerde hij maar 5 gamepunten. Ondanks dat Tom al vijf jaar meedoet aan de Wilson Tour, was het pas zijn eerste finale.

Tom ging voortvarend van start en won de eerste game met 9-7. Daarna leek hij snel door te stomen naar zijn eerste Wilson titel door een 6-1 voorsprong te nemen. Echter bij een uitstap voorin de baan, liep hij waarschijnlijk een kleine spierscheuring op. Hij probeerde nog wel via kill shots de overige twee punten te scoren (Beste of Three), maar de Amerikaan was daarvoor te goed. Tom verloor de game en gaf zeer verstandig de wedstrijd op. Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar Tom zou waarschijnlijk hebben gewonnen. Echter heel blijven hoort ook bij topsport, dus Gilly Lane mocht weer de cheque met de eerste prijs naar huis nemen. Bij de heren deed ook Rachel Ginham mee. De nummer drie van de Wereldranglijst maakt veel indruk. Ze verloor alleen haar eerste wedstrijd en won daarna van drie heren op rij.

Bea de Dreu Spitse pakt haar 5e Wilson titel
Bij de dames deze editie geen prijzengeld, maar dat maakt de prestatie er niet minder om. Door haar 5e Wilson titel evenaart zij op de ranglijst aller tijden, Annelize Naude, Margriet Huisman en Dagmar Vermeulen. Allen boekten ooit 5 toernooizeges. De tweede plaats was voor Karin Geertsma.

De volledige uitslagen zijn te vinden via www.wilsontour.nl (resultaten). Foto’s worden woensdag op de site gepubliceerd.

HEREN - A -
1 Gilly Lane (USA) Beverwijk
2 Tom Hoevenaars Apeldoorn
3 Rene Mijs    Victoria 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DAMES - A -
1 Bea de Dreu Spitse Amstelpark
2 Karin Geertsma ASRC
3 Lissette Eschweiler Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HEREN  - B -
1 Sammy Eckardt Squash Delft
2 Tymon Vermeulen Squash Delft
3 Stephan Patz Zwolle
plate Julien van Pelt Squash Delft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAMES - B -
1 Petra de Mouw Gorr HSRC Diepput
2 Wendy Gunther Zwolle
3 Lisanne  Soeterbroek HSRC Diepput
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HEREN  - C -
1 Raymond van Hattum Squash Delft
2 Javier Olaechea Squib
3 Fredric Gertsen Amstelpark
plate John Heemskerk Squash Delft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
DAMES - C -

1 Angelique Dekker All Inn Utrecht
2 Jolanda de Hart Squash Delft
3 Vilija Jozonyte Hillegom
plate Esther El Khial-Taal Squash Delft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HEREN  - D -
1 Olaf Bovenkamp Haarlem
2 Peter de Vrieze Goes
3 Hugo Wassink Tick in the Nick
plate Gregory Meijer Steijn Sports