vanessa-atkinson-nk-squash-2010-28591Squashster Vanessa Atkinson is er niet in geslaagd om haar laatste optreden op de Women's International Squash Players Association (WISPA) World Tour te bekronen met een toernooizege.

De 35-jarige Nederlandse ging vrijdagavond in de halve finales van de open Ierse squashkampioenschappen in Dublin onderuit tegen de pas 18-jarige Nour El Tayeb. De als tweede geplaatste Atkinson kwam met 2-1 in games voor, maar had in het vervolg van de partij geen antwoord meer op het aanvallende spel van het grote Egyptische talent. Het werd uiteindelijk 11-7, 7-11, 12-10, 1-11, 3-11.

De Irish Open was het laatste individuele toernooi in het mondiale profcircuit voor Atkinson. De 12-voudig Nederlands kampioene neemt aan het eind van deze maand definitief afscheid bij de Europese kampioenschappen voor landenteams in Finland.

Atkinson, die in 1995 begon als profsquashster, kende een glansrijke squashcarrière. In totaal speelde ze 184 proftoernooien over de hele wereld. Hiervan won ze er 23. De geboren Engelse beleefde met de wereldtitel in 2004 het hoogtepunt van haar loopbaan. Een jaar later werd ze ook Europees kampioene. In 2005 en 2006 voerde Atkinson, die ruim 12 jaar tot de top-20 van de wereld behoorde, gedurende 5 maanden de mondiale ranglijst aan.

Vorig jaar schreef de Nederlandse, die haar loopbaan afsluit op de tiende plek op de WISPA World Ranking, samen met teamgenoten Annelize Naudé, Orla Noom en Margriet Huisman historie door de Europese squashtitel voor landenteams te veroveren.