De World Squash Federation (WSF) heeft bekend gemaakt dat de 41e editie van haar Algemene Leden Vergadering (ALV) dit jaar in Nederland georganiseerd wordt. De prestigieuze bijeenkomst, die naar verwachting delegaties uit circa 50 stemgerechtigde landen zal trekken, vindt plaats in Rotterdam en wordt gelijktijdig gehouden met de World Open Squash 2011, het officiële individuele wereldkampioenschap voor mannen en vrouwen. Aan het gecombineerde WK squash doen de beste 112 mannen en 72 vrouwen ter wereld mee. Zij strijden in de havenstad om de wereldtitel en een totale prijzenpot van $418,000.

De Algemene Leden Vergadering van de internationale squashfederatie zal gehouden worden op zaterdag 5 november. Voorafgaand aan de ALV wordt een tweedaags congres georganiseerd waar specifiek ingezoomd zal worden op de marketing, communicatie en promotie van de squashsport.

Andrew Shelley, CEO van de WSF, was in zijn nopjes met het besluit om Rotterdam als gastheer aan te wijzen: Onze leden staan bekend om hun voorliefde voor discussie en interactie. Het feit dat de bijeenkomst dit jaar in Nederland plaatsvindt, en dan ook nog eens tegelijkertijd met de World Open, zal er voor zorgen dat er een grote afvaardiging van buitenlandse bestuurders aanwezig zal zijn bij de ALV. We zijn onze Nederlandse partners dan ook zeer dankbaar.”

Algemeen directeur Marcel Borst van Squash Bond Nederland, de organisator van het evenement, was eveneens enthousiast: Squash, een snelle en dynamische sport, past super bij de dynamiek van een bruisende wereldstad als Rotterdam. Het is dan ook fantastisch dat we naast het WK, dat plaatsvindt in het prachtige Nieuwe Luxor Theater, ook de belangrijkste bijeenkomst van de WSF in dit jaar kunnen huisvesten en we kijken er dan ook naar uit om alle internationale delegaties te verwelkomen. Het Luxor Theater is een schitterende plek om de squashsport te presenteren en Rotterdam is de perfecte stad om iedereen in een fantastische atmosfeer te ontmoeten.”

Hans Zoethoutmaar, de evenementendirecteur van Rotterdam Topsport, voegde daaraan toe: “We kijken er naar uit om de WSF delegaties in onze stad te ontvangen voor hun jaarlijkse vergadering. Als de ‘City of Sports’ in Nederland is Rotterdam trots om deze belangrijke meeting te huisvesten, gelijktijdig met de World Open Squash 2011 die in onze prachtige Nieuwe Luxor Theater plaatsvindt. Het wordt een geweldige week vol squashpromotie in ons land en in onze stad.”

Voor meer informatie over het WK Squash 2011 kunt u terecht op www.worldopensquash2011.com. Kaarten voor dit grootste squashkampioenschap aller tijden op de Professional Squash Association (PSA) en Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour kunnen online besteld worden. Met 224 dagen te gaan voor de start van het WK is het finaleweekend bijna uitverkocht.