milou-van-der-heijden-squash-1Milou van der Heijden heeft haar knappe overwinning in de eerste ronde van de Sun & Surf Cup 2010 in Vancouver geen vervolg kunnen geven. De squashster uit Valkenswaard, die tijdens het WISPA Tour 8 kampioenschap in Canada geen beschermde status had, moest vrijdagavond (plaatselijke tijd) in de kwartfinales buigen voor Nicolette Fernandes.

De 19-jarige Van der Heijden verraste een dag eerder met een zwaarbevochten zege op de Canadese Stephanie Edmison en had ook tegen de als vierde geplaatste Fernandes uitzicht op een hernieuwde stunt. Van der Heijden nam een 1-0 voorsprong en leek lang ook het tweede bedrijf binnen te halen. De speelster uit Guyana, de nummer 57 van de wereld, knokte echter voor wat ze waard was en slaagde er via een tiebreak in de stand weer gelijk te trekken. In het restant van de partij was Van der Heijden niet meer in staat om het spel te domineren, met een nederlaag tot gevolg: 11-8, 10-12, 7-11, 6-11.

Met de kwartfinale plek verdiende Van der Heijden 85 punten voor de wereldranglijst. Hierdoor stijgt ze vermoedelijk volgende maand circa 10 plaatsen op de WISPA World Ranking. De Nederlandse staat nu 90e.