Bart Ravelli is er voor de tweede opeenvolgende week in geslaagd om de halve finales te bereiken van een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. De 22-jarige Hoofddorper deed dat in het Australische Hobart tijdens de Tasmanian Open 2010.

De als derde geplaatste Ravelli, de nummer 171 van de wereld, speelde op de tweede dag van het PSA Satelliet toernooi in Australië twee partijen. In de ochtenduren ontdeed hij zich met 11-6, 11-7, 11-7 van de Australiër Sam Fife, terwijl hij ’s avonds met vrijwel identieke cijfers (11-6, 11-6, 11-5) te sterk was voor Se Hyun Lee. Vorige week was de Nederlander in Melbourne ook al te sterk geweest voor de Koreaan.

Bij de laatste vier moet Ravelli het nu opnemen tegen Mike Corren, de onbetwiste toernooifavoriet. De nummer één van de plaatsinglijst, al goed voor 27 toernooizeges op de PSA World Tour, rekende in straight games af met Frank Hartkoren. De eveneens 22-jarige Hoofddorpse squasher moest met 6-11, 7-11, 1-11 buigen voor de Australiër. Hartkoren had eerder op de dag wel opzien gebaard door Steve London uit Engeland te verslaan (6-11, 11-8, 11-7, 11-3) en daarmee voor het eerst in zijn prille loopbaan de kwartfinales te halen van een proftoernooi buiten Nederland.

Meer informatie is te vinden op www.squash.org.au.