Op de wereldranglijsten squash van juli 2010 zijn weinig verschuivingen opgetreden in de kop van het klassement. Dat maakten de Professional Squash Association (PSA) en de Women’s International Squash Players Association (WISPA) vandaag bekend.


Bij de mannen wordt de prestigieuze ranking voor de tweede maand aangevoerd door de Engelsman Nick Matthew, die de laatste zes grote squashtoernooien won. De Egyptenaar Ramy Ashour, die gisteren een sponsorovereenkomst afsloot met het racketmerk Dunlop, is de nummer twee van de wereld, voor zijn landgenoten Amr Shabana (3) en Karim Darwish (4). Laurens Jan Anjema is de beste Nederlander, hij staat twaalfde. Dylan Bennett (71) en Piedro Schweertman (98) staan ook in de mondiale top-100.

Op de damesranglijst was Natalie Grinham de enige top-10 speelster die een plaatsje terrein moest geven. De 32-jarige Almeerse, onlangs bevallen van haar eerste kind, wisselde van positie met de Alison Waters. Grinham, die al negen maanden geen toernooi heeft gespeeld op de WISPA World Tour, staat nu vijfde op de wereldranglijst, die wordt aangevoerd door Nicol David uit Maleisië. Vanessa Atkinson is de nummer dertien van de wereld, Orla Noom staat 41e, Annelize Naudé drie plekken lager.

De volledige ranglijsten zijn te vinden op www.psa-squash.com en www.wispa.net.