piedro-schweertman-squash_20100120-0810Piedro Schweertman heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finales van de Kent Open 2010, een met ruim achtduizend euro gedoteerd squashtoernooi in het Engelse Maidstone. De Nederlandse squasher, als zesde ingeschaald, boekte een knappe straight games zege op Joe Lee, de nummer vier van de plaatsingslijst.

Lee, een 20-jarige Engelsman, wordt mondiaal gezien beschouwd als een toekomstige wereldtopper. Tegen de zes jaar oudere Schweertman had de nummer 72 van de wereld echter weinig in te brengen. Na een zwaar bevochten eerste game, walste de Zeeuw, zelf 93e op de PSA World Ranking, over zijn jonge tegenstander heen. Na 43 minuten was het pleit beslecht en de verrassing een feit: 11-9, 11-6, 11-5.

In de halve eindstrijd van het PSA 1 Star toernooi moet Schweertman het zaterdag opnemen tegen toernooifavoriet Alan Clyne. Begin april was de Schot nog duidelijk te sterk voor onze landgenoot in de finale van de West of Ireland Open 2010 in het Ierse Galway. De andere halve finale in Kent gaat tussen de Engelse qualifier Jonny Harford en de Ier John Rooney (3).