De Dutch Open Squash vindt dit jaar wederom plaats in Rotterdam. Het prestigieuze squashkampioenschap op Nederlandse bodem zal van 16 t/m 21 november 2010 opnieuw georganiseerd worden bij Victoria Squash, één van de succesvolste squashverenigingen in ons land.


Vorig jaar vond het hoog aangeslagen evenement voor het eerst plaats in Rotterdam als onderdeel van een partnership tussen organisator NextSquash, Squash Bond Nederland en Rotterdam Topsport om de squashsport verder op de kaart te zetten in de Maasstad. In dat kader werd ruim drie maanden geleden ook al bekend gemaakt dat Rotterdam in 2011 het decor is van het gecombineerde WK voor dames en heren, de World Open Squash 2011.

Tijdens de Dutch Open Squash 2010 komen zowel de mannen als de vrouwen in actie, in tegenstelling tot vorig jaar toen alleen de heren acte de presence gaven in Rotterdam als gevolg van het WK voor dames dat in 2009 eveneens in ons land plaatsvond.

De Dutch Open neemt al weer een aantal jaren een belangrijke rol in op de Professional Squash Association (PSA) en Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tours. In Europa behoort de Dutch Open tot de drie grootste squashevenementen van het jaar. De laatste edities in het herentoernooi werden gewonnen door David Palmer (2007), Nick Matthew (2008) en Daryl Selby (2009), allen behorend tot de mondiale top-10. Bij de dames was vijfvoudig wereldkampioene Nicol David in 2007 en 2008 de sterkste.

Meer informatie over de Dutch Open Squash 2010 is te vinden op de officiële toernooisite: www.dutchopensquash.nl.