De Kuwait Men’s World Open 2009 gaat vandaag van start met maar liefst acht reële kanshebbers op de wereldtitel.


Topfavorieten zijn de Egyptenaar Karim Darwish - die al sinds het begin van dit jaar de wereldranglijst aanvoert - en de Fransman Gregory Gaultier, die maandag voor het eerst in zijn carrière zijn naam bovenaan de mondiale ranking zal zien staan. Ook titelverdediger Ramy Ashour, voormalig wereldkampioenen Amr Shabana (2003, 2005 en 2007), David Palmer (2002 en 2006) en Thierry Lincou (2004), British Open winnaar Nick Matthew en diens landgenoot James Willstrop behoren tot de serieuze titelkandidaten tijdens het rijkste squashtoernooi aller tijden.

Laurens Jan Anjema is de enige Nederlander die tijdens het individuele WK in actie komt. De als veertiende geplaatste Hagenaar begint zijn toernooi tegen de Deense qualifier Rasmus Nielsen en stuit bij winst op de winnaar van de partij tussen Aamir Atlas Khan (Pakistan) en Simon Rosner (Duitsland). Als Anjema de derde ronde bereikt, wacht hem vermoedelijk een duel met het Egyptische wonderkind Ramy Ashour, die vorig jaar op 21-jarige leeftijd de wereldtitel veroverde in Manchester.

Naast de prestigieuze wereldtitel is er van 1-7 november 2009 in Koeweit een totale prijzenpot van 277.500 Amerikaanse dollars te verdelen over de vierenzestig deelnemers, een record in het mondiale squash. Meer informatie is te vinden op www.kuwaitworldopen2009.com.