René MijsBegin oktober zijn de wereldkampioenschappen landenteams in Odense, Denemarken. Laurens Jan Anjema, Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink en Rene Mijs zijn door bondscoach Lucas Buit geselecteerd voor het wereldkampioenschap squash voor landenteams, die van 27 september t/m 3 oktober plaatsvindt in Denemarken.

Opvallend is de afwezigheid van Dylan Bennett die zich vanwege privé redenen terugtrok voor deelname aan het WK. Door de afmelding van de 24-jarige Eindhovenaar kregen Mijs en Bart Ravelli van Squash Bond Nederland (SBN) de kans om zich in de WK-ploeg te spelen. In een onderlinge tweestrijd trok Mijs deze week door twee straight games zeges aan het langste eind.

Twee jaar geleden eindigden de Oranjeheren tijdens het WK in Chennai als zevende, een forse verbetering ten opzichte van 2005 toen Nederland twaalfde werd. Het was bovendien pas de tweede keer in de geschiedenis dat de Nederlandse mannenploeg in de top-8 eindigde op de mondiale titelstrijd. Alleen in 1991 gebeurde dat een keer eerder. In Helsinki eindigde Oranje destijds als zesde, de beste prestatie ooit.

De plaatsing en het speelschema voor het WK landenteams in Odense zal later deze maand bekend gemaakt worden door de World Squash Federation (WSF).